DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Педагогічної і мистецької освіти >
Кафедра дошкільної освіти >
Збірник наукових праць >
Дошкільна освіта у сучасному соціокультурному просторі 2022 (6) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/21237

Назва: Питання трудового виховання дітей дошкільного віку в багатогранній спадщині Григорія Сковороди (До 300-річчя від дня народження)
Автори: Бакай, С.Ю.
Ключові слова: Григорій Сковорода
трудове виховання
дошкільний вік
майбутній вихователь
Дата публікації: 2022
Короткий огляд (реферат): У статті розглядаються головні аспекти та питання трудового виховання дітей дошкільного віку в філософсько-педагогічній спадщині українського мислителя та просвітителя Григорія Савича Сковороди. В умовах сьогодення, коли українська держава, після страшної хвилі пандемії переживає страшні часи, низкою порад для твердого розуму, витримки та підняття духу для різних верств населення, рясніють висловлюваннями нашого славетного земляка, просвітителя, філософа й педагога XVІІІ століття Григорія Савича Сковороди. Хочу наголосити, що у 2020 р. ЮНЕСКО проголосило Г.Сковороду одним з п’яти найвидатніших мудреців людства! Безумовно, це не випадковість, бо його ідеї та думки, славнозвісні вирази та цитати, взагалі філософська й педагогічна спадщина, як пророцтво пронизує час та стає актуальною. У грудні цього року українська спільнота та наукове товариство відзначатиме 300-річя від дня народження українського «Першорозуму» та багатогранної особистості водночас.
Опис: Бакай С. Ю. Питання трудового виховання дітей дошкільного віку в багатогранній спадщині Григорія Сковороди (До 300-річчя від дня народження) // Дошкільна освіта у сучасному соціокультурному просторі : зб. наук. праць / за заг. ред. О. А. Гнізділової, відпов. ред. Н. В. Ковалевська. Полтава: ПНПУ імені В. Г. Короленка, 2022. Вип. 6. С. 15-20.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/21237
Розташовується у зібраннях:Дошкільна освіта у сучасному соціокультурному просторі 2022 (6)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
3.pdf334,85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок