DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Педагогічної і мистецької освіти >
Кафедра хореографії >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Художні практики та мистецька освіта у кроскультурному просторі сучасності (2024) >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/25864

Название: Формування ціннісних критеріїв художнього смаку в процесі естетичної освіти
Авторы: Головіна, Н.І.
Ключевые слова: художній смак
естетична освіта
формування художнього смаку
Issue Date: 2024
Краткий осмотр (реферат): У публікації розглядаються можливості естетичної освіти у формуванні художнього смаку здобувачів освіти. Уточняються поняття «художній смак» і «художня цінність». Розглядаються градації і аномалії художнього смаку. Обґрунтовується аксіологічний підхід до виявлення критеріїв смаку за допомогою естетичної теорії, яка виступаючи в цьому випадку перед індивідом у суб’єктивному переломленні, набуває «особистісного смислу», дозволяє йому згодом сформувати істинні й самостійні критерії оцінки творів мистецтва.
Описание: Головіна Н. І. Формування ціннісних критеріїв художнього смаку в процесі естетичної освіти // Художні практики та мистецька освіта у кроскультурному просторі сучасності: матеріали VІІ Всеукр. наук.-практ. конф., 09-10 жовтня 2024 р. Полтава : 2024. С. 22-25.
URI: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/25864
Appears in Collections:Художні практики та мистецька освіта у кроскультурному просторі сучасності (2024)

Files in This Item:

File Description SizeFormat
4.pdf165,64 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback