DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини (2021) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/18210
|
Назва: | Основні кроки до зниження неінфекційних захворювань |
Автори: | Харченко, Н.В. Мартиненко, Н.В. |
Ключові слова: | продовольча безпека неінфекційні захворювання ВООЗ харчова безпека |
Дата публікації: | 2021 |
Короткий огляд (реферат): | Продовольча безпека будується на трьох стовпах:
- Наявність: достатня кількість їжі є постійно доступною.
- Доступ: доступні достатні ресурси для отримання відповідної їжі для повноцінного харчування.
- Використання: правильне використання на основі знань
про харчування та догляд, а також достатня кількість води та санітарії.
На Віденській міністерській конференції високе споживання
солі було визначено одним з основних факторів ризику високого
кров'яного тиску, що збільшує ризик інсульту, серцево-судинних
захворювань та захворювань нирок.
Дослідження показує, що вплив окремих дієтичних факторів
змінюється в різних країнах. Але саме надмірне споживання солі
та недостатня кількість цільнозернових і фруктів в раціоні — спричиняють понад 50% смертей, які пов’язані з харчуванням. |
Опис: | Харченко Н. В., Мартиненко Н. В. Основні кроки до зниження неінфекційних захворювань // Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (21-22 жовтня 2021 р., Полтава) / За загальною редакцією проф. Пилипенка С. В. Полтава : Астрая, 2021. С. 169. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/18210 |
Розташовується у зібраннях: | Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини (2021)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|