DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра педагогічної майстерності та менеджменту імені І.А. Зязюна >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
22 Каришинські читання >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/9502
|
Назва: | Автоматизований метод визначення діастазного числа меду |
Автори: | Костюк, О.М. Дунаєва, О.В. |
Ключові слова: | якість меду діастазна число меду мед |
Дата публікації: | 2015 |
Короткий огляд (реферат): | Одним з важливих показників натуральності і якості меду є активність амілолітичних
ферментів – α- і β-амілаз. Сумарна активність цих ферментів характеризується діастазним числом (ДЧ). На сьогоднішній день, для визначення ДЧ меду використовуються фотометричні методи, що
мають високу точність, але досить трудомісткі (потребують приготування великого числа різноманітних розчинів) і погано піддаються автоматизації. На практиці часто використовується також метод Готе, широко описаний в літературі з бджільництва. Цей метод менш точний, завдяки простоті виконання широко використовується, але автоматизувати його
важко. При багаторазовій постановці цієї проби було помічено, що через проміжок часу менше 1 години (звичайно 20–40 хвилин) у пробірках утворюються численні пластівці – відбувається коагуляція. Сильно опалесцюючий перед реакцією розчин до кінця останньої стає абсолютно
прозорим. |
Опис: | Костюк О. М. Автоматизований метод визначення діастазного числа меду / О. М. Костюк, О. В. Дунаєва // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Методика навчання природничих дисциплін у середній та вищій школі» (XXІI КАРИШИНСЬКІ ЧИТАННЯ) (м. Полтава, 21-22 травня 2015 р.) / За заг. ред. проф. М. В. Гриньової. – Полтава, 2015. – С. 108-110. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/9502 |
Розташовується у зібраннях: | 22 Каришинські читання
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|