|
DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра педагогічної майстерності та менеджменту імені І.А. Зязюна >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
22 Каришинські читання >
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/9468
|
Название: | До питання про формування професійної культури фахівця |
Авторы: | Гриньов, С.Я. |
Ключевые слова: | категорії культури структура культури особистості професійна культура формування професійної культури |
Issue Date: | 2015 |
Краткий осмотр (реферат): | Категорії культури – це загальні уявлення й установки, яких дотримуються люди у
сприйманні і розумінні об'єктивної реальності. Вони поділяються на дві групи. До першої групи належать онтологічні категорії, властиві всім об'єктам, з якими люди мають справу. В цих категоріях
відображаються уявлення про найбільш загальні універсальні атрибути оточуючого нас об'єктивного світу. Простір, час, рух, зміни, властивість, якість, кількість, причина, наслідок, відповідність,
закономірність, - категорії вищеназваної групи. Ці категорії характерні для будь-якого об'єкта як у природі, так і в суспільстві. Тому люди можуть користуватися ними для характеристики об'єкта навіть тоді, коли про нього відомо дуже мало або взагалі нічого не відомо, бо можна припустити, що найбільш таємничий об'єкт все-таки існує в просторі й часі, що він має якісні й кількісні
характеристики, які існують причини його виникнення тощо. |
Описание: | Гриньов С. Я. До питання про формування професійної культури фахівця / С. Я. Гриньов // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Методика навчання природничих дисциплін у середній та вищій школі» (XXІI КАРИШИНСЬКІ ЧИТАННЯ) (м. Полтава, 21-22 травня 2015 р.) / За заг. ред. проф. М. В. Гриньової. – Полтава, 2015. – С. 59-62. |
URI: | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/9468 |
Appears in Collections: | 22 Каришинські читання
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|