DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Наукові видання >
Історична пам'ять >
2017(36) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/8090

Назва: Методичний апарат навчальних посібників зі всесвітньої історії для середньої школи Російської імперії другої половини ХІХ – початку ХХ століття (на прикладі вивчення європейської Реформації)
Автори: Тронько, Т.В.
Ключові слова: протестантизм
католицизм
Реформація
методика навчання історії
навчальні посібники
підручник з історії
історичні хрестоматії
навчальні плани
Дата публікації: 2017
Видавець: Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка
Короткий огляд (реферат): У статті на прикладі вивчення європейської Реформації ХVІ століття аналізується методичне забезпечення підручників, хрестоматій і книг для читання зі всесвітньої історії, виданих у Російській імперії в другій половині ХІХ – на початку ХХ століття. Виділено чинники, які зумовлювали розмаїття навчальної літератури з історії (існування різних типів навчальних закладів та оновлення навчальних планів і програм з історії), проведена класифікація підручників на основі їхніх авторів («професорські» та «учительські»). На основі аналізу підручників О. Вульфіуса, П. Ардашева, Р. Віппера, М. Карєєва, Д. Іловайського, К. Іванова визначено, що кращими у методичному плані можна вважати підручники, складені вчителями-практиками. Охарактеризовано завдання і зміст хрестоматій та книг для читання з історії. Автор дійшов висновку про методичну бідність і обмеженість підручників з історії для середньої школи Російської імперії в другій половині ХІХ – на початку ХХ століття, коли історія вивчалася переважно за допомогою заучування і запам’ятовування.
Опис: Тронько Т .В. Методичний апарат навчальних посібників зі всесвітньої історії для середньої школи Російської імперії другої половини ХІХ – початку ХХ століття (на прикладі вивчення європейської Реформації) / Т. В. Тронько // сторична пам'ять : наук. зб. / ред. М. І. Степаненко ; Полтав. нац. пед. ун-т імені В. Г. Короленка. – Полтава, 2017. – Вип. 36. – С. 143-151.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/8090
Розташовується у зібраннях:2017(36)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
Тronkо.pdf272,63 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок