DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Наукові видання >
Історична пам'ять >
2017(36) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/8077

Назва: Кадрова політика органів ВУНК на Півдні України на початку 1920-х років (за матеріалами Катеринославської губернської надзвичайної комісії)
Автори: Сливенко, В.А.
Ключові слова: кваліфікація
репресії
ВУНК
кадрова політика
комплектування
плинність
професіоналізм
правоохоронна діяльність
Дата публікації: 2017
Видавець: Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка
Короткий огляд (реферат): Статтю присвячено аналізу маловивченого аспекту здійснення підбору та підготовки кадрів для органів ВУНК на Півдні України на початку 1920-х років. Висвітлено кадрові проблеми відомства, показані основні заходи влади з виправлення ситуації, шляхи підвищення рівня професіоналізму співробітників і партійно-державний вплив на кадрову політику відомства. Наголошено, що відсутність досвіду роботи серед співробітників «першого набору», низький освітній рівень і психологічна непридатність для репресивної діяльності призводили до низької ефективності роботи відомства та надзвичайної плинності кадрів. Проаналізовано «жорсткіші», ніж в інших відомствах, кадрові вимоги до працівників «органів», що призводило до того, що протягом тривалого часу значна частина посад у НК залишалася вакантною. Представлено прагнення вирішити проблеми комплектування відомства шляхом підвищення професійної підготовки за допомогою навчання новачків під керівництвом досвідчених оперативників, створенням короткострокових курсів навчання співробітників та організацією на місцях таких форм підвищення кваліфікації працівників як юридичні товариства.
Опис: Сливенко В. А. Кадрова політика органів ВУНК на Півдні України на початку 1920-х років (за матеріалами Катеринославської губернської надзвичайної комісії) / В. А. Сливенко // Історична пам'ять : наук. зб. / ред. М. І. Степаненко ; Полтав. нац. пед. ун-т імені В. Г. Короленка. – Полтава, 2017. – Вип. 36. – С. 53-58.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/8077
Розташовується у зібраннях:2017(36)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
Slyvenko.pdf253,46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок