DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Наукові праці студентів >
Дидаскал >
14 >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/6981

Назва: Інноваційні напрями реалізації ідеї політехнізму в Карлівській гімназії імені Ніни Герасименко у світлі " Національної стратегії розвитку освіти в Україні на 2012 - 2021 рр."
Автори: Андрійченко, Т.М.
Жура, О.Є.
Ключові слова: політехнізм
розвиток освіти
Карлівська гімназія імені Ніни Герасименко
освіта Полтавщини
Дата публікації: 2014
Короткий огляд (реферат): Національна стратегія розвитку освіти в Україні на період до 2021 року, національна програма “Освіта” спрямовують освітян на усвідомлення важливих ідей і завдань політехнічної освіти, що передбачають розвиток новітніх технологій, направлених на формування життєвих цінностей, готовності до життєдіяльності в умовах ринкових відносин, соціальної орієнтації учнів та реалізацію їх творчих можливостей. У Карлівській гімназії імені Ніни Герасименко засади політехнічної освіти здійснюються через проектну діяльність. З цією метою створений дитячо-дорослий проект “Технополюс”, який передбачає такі завдання: – психологічну підготовку особистості до праці (усвідомлення соціальної значущості праці, формування прагнення сумлінно й відповідально працювати, дбайливо ставитися до результатів праці тощо); – практичну підготовку до праці (озброєння вихованців необхідними знаннями, вироблення в них умінь і навичок трудової діяльності, виховання основ трудової культури); – підготовку до свідомого вибору професії. Кінцевий результат роботи над проектом залежить від шляхів його вирішення.Це і уроки трудового навчання, і продуктивна праця,побутове обслуговування та багато іншого.Усі ці види трудової діяльності взаємопов’язані, але кожен з них відіграє особливу роль у формуванні майбутнього трудівника.Для кожної особистості майбутня професія – це вибір долі, і саме школа має допомогти вихованцям обрати доцільну професію, а тому провідним завданням навчально-виховної роботи гімназії вважаємо підготовку учнів до активної та професійної діяльності у сфері матеріального й інтелектуального виробництва.
Опис: Андрійченко Т. М. Інноваційні напрями реалізації ідеї політехнізму в Карлівській гімназії імені Ніни Герасименко у світлі " Національної стратегії розвитку освіти в Україні на 2012 - 2021 рр." / Т. М. Андрійченко, О. Є. Жура // Дидаскал. - 2014. - № 14. - С.39-40.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/6981
Розташовується у зібраннях:14

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
1 й Андрійченко.pdf172,94 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок