DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Наукові праці студентів >
Дидаскал >
13 >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/5862

Назва: Виховання учнів сільської школи на національно-культурних традиціях як умова виконання завдань «Національної стратегії розвитку освіти в Україні на 2012-2021рр.»
Автори: Дзюба, Я.
Ключові слова: сільські школи
Національна стратегія розвитку освіти в Україні
національно-культурні традиції
Дата публікації: 2013
Короткий огляд (реферат): Становлення й розвиток ринкових відносин впливають на створення нових форм господарювання, котрі вимагають від людини якісно нових знань про перетворення інформації, матеріалів, а також безпосередньо на виконання різноманітних технологій. Дані зміни потребують підвищення рівня технологічної освіти починаючи зі школи. Серед комплексів заходів, що спрямовані на модернізацію освіти в Україні, на сьогодні важливе місце належить розв’язанню проблем загальноосвітньої сільської школи. Вона є важливою складовою освітньої системи покликана сприяти відродженню, збереженню і розвитку національно-культурних традицій свого регіону і її основним напрямом здійснення навчально-виховного процесу є технологічний. Українська школа має базуватися на національній системі не лише виховання, а й освіти загалом. Визначаючи шляхи реформування змісту освіти в Україні на наступні десять років була створена і введена в дію «Національна стратегія розвитку освіти в Україні на 2012 – 2021 роки». В ній розкрито основні напрями, пріоритети, завдання і механізми реалізації державної політики саме в галузі освіти, котрі визначені для поліпшення, враховуючи зміни у суспільстві, освітнього процесу. В сучасних умовах, поряд з інтеграційними процесами значно зростає потреба розвитку національної традиційної культури, збереження національної сутності українського народу передусім шляхом використання національно-культурних традицій і ремесел. Та поряд з цим у виховному процесі потрібно не забувати і про загальнолюдське, понаднаціональне, планетарне, тому що ми повинні формувати особистість учня не лише як українця, але й, перш за все, як людину, котра здатна гуманно ставитися до всіх народів світу.
Опис: Дзюба, Я. Виховання учнів сільської школи на національно-культурних традиціях як умова виконання завдань "Національної стратегії розвитку освіти в Україні на 2012-2021 рр." / Я. Дзюба // Дидаскал. Упровадження інновацій як чинник єдності педагогічної теорії та освітньої практики. - 2013. - № 13. - С. 146-148.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/5862
Розташовується у зібраннях:13

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
44.pdf158,15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок