DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Історії та географії >
Кафедра історії України >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
7 Всеукр. студ. наук.-практ. конф. Правозахисний рух: історія та сучасність >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/3733
|
Назва: | Контроль за безпекою та якістю продуктів харчування в Україні: погляд на проблему |
Автори: | Коновал, Н. |
Ключові слова: | безпека продовольства безпека харчових продуктів |
Дата публікації: | 2014 |
Видавець: | Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка |
Короткий огляд (реферат): | Безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини відносять до основних факторів, що визначають здоров’я населення України і збереження його генофонду. Понад 70% усіх забруднювачів надходять в організм людини з продуктами харчування. Стан справ із безпекою продовольства в Україні, особливо в останні роки, погіршився в зв’язку з демонополізацією харчової промисловості, збільшенням обсягів постачань з-за кордону,
ослабленням контролю за виробництвом і реалізацією продуктів харчування. Це викликає серйозну тривогу, адже результати контролю якості продуктів харчування свідчать про високі рівні забруднення продуктів токсичними хімічними сполуками, біологічними агентами і мікроорганізмами. У цілому по Україні від 12 до 15% молочної і рибної продукції, від 7 до 12% м’ясопродуктів не відповідають вимогам стандартів за бактеріологічними показниками. Від 1,5 до 10% проб харчових продуктів містять важкі метали, у тому числі ртуть, свинець, кадмій, мідь, цинк, з них від
2,5 до 5% у концентраціях, що перевищують гранично припустимі норми. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/3733 |
Розташовується у зібраннях: | 7 Всеукр. студ. наук.-практ. конф. Правозахисний рух: історія та сучасність
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|