DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра ботаніки, екології та методики навчання біології >
Статті >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/27975

Назва: Дегустаційна оцінка та переробка плодів субтропічних та південних плодових культур колекції Хорольського ботанічного саду
Автори: Красовський, В.В.
Черняк, Т.В.
Єгоркіна, С.О.
Шкура, Т.В.
Ключові слова: переробка плодів
Хорольський ботанічний сад
субтропічні плодові культури
південні плодові культури
Дата публікації: 2025
Короткий огляд (реферат): В умовах глобального підвищення температури приземного шару повітря нашої планети ґрунтово-кліматичні умови Лісостепу України стають більш придатними для культивування окремих видів субтропічних та південних плодових культур. На виконання планових досліджень Хорольського ботанічного саду за темою: «Інтродукція субтропічних та південних плодових культур за відкритого ґрунту з метою збагачення фіторізноманіття, використання в селекції і плодівництві» в науковій зоні установи на трьох колекційних ділянках культивуються субтропічні та південні плодові культури 9 з яких щорічно плодоносять. Серед них зизиф ююба (Ziziphus jujuba Mill.), хурма вірджинська (Diospyros virginiana L.), смоківниця карійська (Ficus carica L.), азиміна трилопатева (Asimina triloba (L.) Dunal), слива солодка (Prunus dulcis (Mill.) D.A.Webb), слива вірменська (Prunus armeniaca L.), страстоцвіт м'ясо-червоний (Passiflora incarnata L.), гранатник звичайний (Punica granatum L.), а перші 5 навіть дають врожаї.
Опис: Красовський В. В., Черняк Т. В., Єгоркіна С. О., Шкура Т. В. Дегустаційна оцінка та переробка плодів субтропічних та південних плодових культур колекції Хорольського ботанічного саду. Дні науки – 2025 : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції / ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», (м. Миргород), 23-24 квітня 2025 р.). Полтава: ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка», 2025. С. 89-93.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/27975
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
Дегустаційна оцінка.pdf371,1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок