DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Технологій та дизайну >
Кафедра культурології, філософії та музеєзнавства >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Сучасні соціокультурні процеси : філософсько-аксіологічний дискурс >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/27818

Назва: Основні методи обробітку продуктів харчування в Україні у XVIII–XIX столітті
Автори: Пушко, А.
Ключові слова: обробіток продуктів
зерно
кукурудза
сушіння
Дата публікації: 2024
Короткий огляд (реферат): Важливим елементом системи харчування є обробка продуктів для довшого зберігання, тобто створення харчових запасів для приготування страв. У XVIII–XIX столітті основним засобом переробки зерна в Україні був млинарський. На борошно мололи жито, пшеницю, гречку, просо, ячмінь, кукурудзу. На крупорушках дерли крупи з проса, гречки, ячменю, пшениці і кукурудзи. Крупи виготовляли також у власному господарстві – товкли у ступах, мололи на ручних жорнах. Цими знаряддями користувалися лише для одержання невеликої кількості зерна, найчастіше у неврожайні роки. Звідси й приказка «Ступа й жорна – біда чорна». Крупи та мука були основними й надійними харчовими заготовками.
Опис: Пушко А. Основні методи обробітку продуктів харчування в Україні у XVIII–XIX столітті // Сучасні соціокультурні процеси : філософсько-аксіологічний дискурс. Збірник матеріалів V Всеукраїнської науково-практичної конференції (12 листопада 2024 р.). Полтава : ПНПУ імені В. Г. Короленка, 2024. С. 227-229.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/27818
Розташовується у зібраннях:Сучасні соціокультурні процеси : філософсько-аксіологічний дискурс

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
67.pdf383,33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок