|
DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Технологій та дизайну >
Кафедра культурології, філософії та музеєзнавства >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Сучасні соціокультурні процеси : філософсько-аксіологічний дискурс >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/27818
|
| Назва: | Основні методи обробітку продуктів харчування в Україні у XVIII–XIX столітті |
| Автори: | Пушко, А. |
| Ключові слова: | обробіток продуктів зерно кукурудза сушіння |
| Дата публікації: | 2024 |
| Короткий огляд (реферат): | Важливим елементом системи харчування є обробка продуктів для
довшого зберігання, тобто створення харчових запасів для приготування страв.
У XVIII–XIX столітті основним засобом переробки зерна в Україні був млинарський. На борошно мололи жито, пшеницю, гречку, просо,
ячмінь, кукурудзу. На крупорушках дерли крупи з проса, гречки, ячменю,
пшениці і кукурудзи. Крупи виготовляли також у власному господарстві –
товкли у ступах, мололи на ручних жорнах. Цими знаряддями користувалися
лише для одержання невеликої кількості зерна, найчастіше у неврожайні роки.
Звідси й приказка «Ступа й жорна – біда чорна». Крупи та мука були основними
й надійними харчовими заготовками. |
| Опис: | Пушко А. Основні методи обробітку продуктів харчування
в Україні у XVIII–XIX столітті // Сучасні соціокультурні процеси : філософсько-аксіологічний дискурс. Збірник матеріалів V Всеукраїнської науково-практичної конференції (12 листопада 2024 р.). Полтава : ПНПУ імені В. Г. Короленка, 2024. С. 227-229. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/27818 |
| Розташовується у зібраннях: | Сучасні соціокультурні процеси : філософсько-аксіологічний дискурс
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|