DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра хімії та методики викладання хімії >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
18 Полтавські хімічні читання >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/27462

Назва: Дослідження вмісту кофеїну у каві залежно від обробки кавових зерен
Автори: Таранець, М.В.
Кузнецова, Т.Ю.
Ключові слова: кава
кофеїн
Дата публікації: 2025
Короткий огляд (реферат): Вміст кофеїну в каві є важливим фактором, що визначає її смакові якості та вплив на організм людини. На вміст кофеїну в каві впливає безліч, серед яких спосіб обробки кавових зерен відіграє роль. Дослідження вмісту кофеїну в каві є важливим для споживачів, які хочуть контролювати споживання кофеїну, а також для виробників, які прагнуть оптимізувати технологічні процеси для отримання кави з бажаними характеристиками. Метою дослідження було визначити, як різні методи обробки кавових зерен впливають на вміст кофеїну в готовій каві. Для проведення досліджень було взято дві проби кави відповідно сорту Arabica та Robusta, оброблені митим методом, як вказував виробник. Кожна проба перевірялася на вміст кофеїну залежно від методу обробки. Для кількісного визначення кофеїну здебільшого застосовують різноманітні фізико-хімічні методи аналізу, під час цього дослідження використовувався саме фотолюмінесцентний.
Опис: Таранець М. В., Кузнецова Т. Ю. Дослідження вмісту кофеїну у каві залежно від обробки кавових зерен // ХVІІІ Полтавські хімічні читання: Збірник наукових праць Всеукраїнської науково- практичної конференції, (Полтава, 12 – 13 березня 2025 р.) / М-во освіти і науки України, Полтав. нац. пед. ун-т ім. В. Г. Короленка [та ін.] – Полтава: Редакційно-видавничий відділ ПНПУ імені В. Г. Короленка. 2025. С. 82-83.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/27462
Розташовується у зібраннях:18 Полтавські хімічні читання

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
33.pdf476,74 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок