DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра хімії та методики викладання хімії >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
18 Полтавські хімічні читання >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/27454

Назва: Методи дослідження якості меду
Автори: Розиєва, М.М.
Кузнецова, Т.Ю.
Ключові слова: мед
якість меду
Методи дослідження якості меду
Дата публікації: 2025
Короткий огляд (реферат): Солодка, ароматна, речовина, яка виділяється слинними залозами медоносних бджіл з нектарів, паді рослин, квіткового пилку це мед. Він використовується людьми з давніх часів. Є багато історичних пам`яток, які свідчать про те, що корисні, лікувальні властивості меду і воску були відомі ще первісним людям. Бджолиний мед – має у своєму складі більше 400 різних компонентів. Хімічний склад меду непостійний. Він залежить від медоносних рослин, з яких збирались нектар та пилок; умов середовища у якому ці рослини перебували; умов збору та переробки нектару бджолами; термінів зберігання меду. Проте, основною складовою меду становлять вуглеводи - 95-99% сухої речовини. Також у меді містяться органічні кислоти, азотисті сполуки, ароматичні речовини, мінеральні речовини, ферменти, багато мікроелементів, вітаміни.
Опис: Розиєва М. М., Кузнецова Т. Ю. Методи дослідження якості меду // ХVІІІ Полтавські хімічні читання: Збірник наукових праць Всеукраїнської науково- практичної конференції, (Полтава, 12 – 13 березня 2025 р.) / М-во освіти і науки України, Полтав. нац. пед. ун-т ім. В. Г. Короленка [та ін.] – Полтава: Редакційно-видавничий відділ ПНПУ імені В. Г. Короленка. 2025. С. 65-67.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/27454
Розташовується у зібраннях:18 Полтавські хімічні читання

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
25.pdf482,67 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок