|
DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра хімії та методики викладання хімії >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
18 Полтавські хімічні читання >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/27454
|
Назва: | Методи дослідження якості меду |
Автори: | Розиєва, М.М. Кузнецова, Т.Ю. |
Ключові слова: | мед якість меду Методи дослідження якості меду |
Дата публікації: | 2025 |
Короткий огляд (реферат): | Солодка, ароматна, речовина, яка виділяється слинними залозами медоносних
бджіл з нектарів, паді рослин, квіткового пилку це мед. Він використовується людьми з
давніх часів. Є багато історичних пам`яток, які свідчать про те, що корисні, лікувальні
властивості меду і воску були відомі ще первісним людям.
Бджолиний мед – має у своєму складі більше 400 різних компонентів. Хімічний
склад меду непостійний. Він залежить від медоносних рослин, з яких збирались нектар та
пилок; умов середовища у якому ці рослини перебували; умов збору та переробки нектару
бджолами; термінів зберігання меду. Проте, основною складовою меду становлять вуглеводи - 95-99% сухої речовини. Також у меді містяться органічні кислоти, азотисті
сполуки, ароматичні речовини, мінеральні речовини, ферменти, багато мікроелементів,
вітаміни. |
Опис: | Розиєва М. М., Кузнецова Т. Ю. Методи дослідження якості меду // ХVІІІ Полтавські хімічні читання: Збірник наукових праць Всеукраїнської науково- практичної конференції, (Полтава, 12 – 13 березня 2025 р.) / М-во освіти і науки України, Полтав. нац. пед. ун-т ім. В. Г. Короленка [та ін.] – Полтава: Редакційно-видавничий відділ ПНПУ імені В. Г. Короленка. 2025. С. 65-67. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/27454 |
Розташовується у зібраннях: | 18 Полтавські хімічні читання
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|