DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра хімії та методики викладання хімії >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
18 Полтавські хімічні читання >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/27448

Назва: Дослідження впливу фізико-хімічних стресорів на лактобактерії у виробництві молочнокислих продуктів
Автори: Мартиненко, В.А.
Шевченко, С.В.
Ключові слова: молочна продукція
молочнокислі бактерії
лактобактерії
біойогурт
Дата публікації: 2025
Короткий огляд (реферат): Молочнокислі та кисломолочні продукти широко використовуються в харчуванні через їхню корисність для здоров'я. Особливо популярними є йогурти, які є невід’ємною частиною раціону у багатьох європейських країнах. Незважаючи на їхню популярність, значна частина продукції, представлена на ринку, містить штучні добавки та не відповідає очікуваним стандартам якості. У зв'язку з цим дослідження впливу різних факторів на молочнокислі бактерії є актуальним. Основною метою роботи є аналіз впливу стресових факторів на молочнокислі бактерії під час виробництва біойогурту. Для цього було визначено такі завдання: Проаналізувати наукові джерела з цієї тематики. Дослідити основні особливості культивування молочнокислих бактерій.
Опис: Мартиненко В. А., Шевченко С. В. Дослідження впливу фізико-хімічних стресорів на лактобактерії у виробництві молочнокислих продуктів // ХVІІІ Полтавські хімічні читання: Збірник наукових праць Всеукраїнської науково- практичної конференції, (Полтава, 12 – 13 березня 2025 р.) / М-во освіти і науки України, Полтав. нац. пед. ун-т ім. В. Г. Короленка [та ін.] – Полтава: Редакційно-видавничий відділ ПНПУ імені В. Г. Короленка. 2025. С. 50-52.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/27448
Розташовується у зібраннях:18 Полтавські хімічні читання

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
19.pdf619,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок