DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра хімії та методики викладання хімії >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
18 Полтавські хімічні читання >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/27448
|
Назва: | Дослідження впливу фізико-хімічних стресорів на лактобактерії у виробництві молочнокислих продуктів |
Автори: | Мартиненко, В.А. Шевченко, С.В. |
Ключові слова: | молочна продукція молочнокислі бактерії лактобактерії біойогурт |
Дата публікації: | 2025 |
Короткий огляд (реферат): | Молочнокислі та кисломолочні продукти широко використовуються в харчуванні
через їхню корисність для здоров'я. Особливо популярними є йогурти, які є невід’ємною
частиною раціону у багатьох європейських країнах. Незважаючи на їхню популярність, значна частина продукції, представлена на ринку, містить штучні добавки та не відповідає
очікуваним стандартам якості. У зв'язку з цим дослідження впливу різних факторів на
молочнокислі бактерії є актуальним.
Основною метою роботи є аналіз впливу стресових факторів на молочнокислі
бактерії під час виробництва біойогурту. Для цього було визначено такі завдання:
Проаналізувати наукові джерела з цієї тематики.
Дослідити основні особливості культивування молочнокислих бактерій. |
Опис: | Мартиненко В. А., Шевченко С. В. Дослідження впливу фізико-хімічних стресорів на
лактобактерії у виробництві молочнокислих
продуктів // ХVІІІ Полтавські хімічні читання: Збірник наукових праць Всеукраїнської науково- практичної конференції, (Полтава, 12 – 13 березня 2025 р.) / М-во освіти і науки України, Полтав. нац. пед. ун-т ім. В. Г. Короленка [та ін.] – Полтава: Редакційно-видавничий відділ ПНПУ імені В. Г. Короленка. 2025. С. 50-52. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/27448 |
Розташовується у зібраннях: | 18 Полтавські хімічні читання
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|