|
DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра хімії та методики викладання хімії >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
18 Полтавські хімічні читання >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/27438
|
Назва: | Визначення ступеня фотодеструкції харчових барвників у льодяниках |
Автори: | Євдоченко, О.С. Івашкевич, Д.О. |
Ключові слова: | харчові продукти фотодеструкція льодяники фотодеструкція харчових барвників |
Дата публікації: | 2025 |
Короткий огляд (реферат): | Наявність забарвлення – це одна з ключових характеристик, що підвищує кінцеву
привабливість та апетитну цінність сприйняття харчових продуктів, зокрема солодощів,
цукерок, карамельок і газованих напоїв споживачами. Часто технології виробництва
солодощів, зокрема різнокольорових льодяників, передбачають використання синтетичні
барвники, які покращують зовнішній вигляд продукції, підвищують інтенсивність
кольору, забезпечують стабільність та контрастність кольорів тощо. Питання
визначення вмісту барвників, дослідження, їх властивостей та стійкості до температури,
вологості, рН середовища, УФ-випромінювання є досить актуальним, адже визначає
умови зберігання, пакування, терміни придатності продуктів харчування тощо.
У роботі здійснено порівняльний аналіз процесів фотодеструкції жовтих, червоних
та зелених барвників у льодяниках різних видів. Об’єктом дослідження виступили зразки
льодяників червоного, зеленого та жовтого кольорів видів «Mintex+», «Bim Bom»,
«Дюшес», «Citrus Mix» та «Juice Mix». |
Опис: | Євдоченко О. С., Івашкевич Д. О. Визначення ступеня фотодеструкції харчових
барвників у льодяниках // ХVІІІ Полтавські хімічні читання: Збірник наукових праць Всеукраїнської науково- практичної конференції, (Полтава, 12 – 13 березня 2025 р.) / М-во освіти і науки України, Полтав. нац. пед. ун-т ім. В. Г. Короленка [та ін.] – Полтава: Редакційно-видавничий відділ ПНПУ імені В. Г. Короленка. 2025. С. 26-27. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/27438 |
Розташовується у зібраннях: | 18 Полтавські хімічні читання
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|