DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Фізичного виховання та спорту >
Кафедра медико-біологічних дисциплін і фізичного виховання >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Роль фізичної культури і спорту в збереженні та зміцненні генофонду нації >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/27190
|
Назва: | Українська народна традиція харчування у часі |
Автори: | Шаповал, Л.І. |
Ключові слова: | харчування українські традиції традиція кухня їжа страва каша борщ |
Дата публікації: | 2025 |
Короткий огляд (реферат): | Народне харчування українців формувалося в залежності від природногеографічних умов, характеру господарської діяльності, інтенсивності контактів з
народами. Харчування як об’єкт зацікавлення етнографів включає їжу, її виробництво і
споживання [1, 3-6]. «Народне харчування становить сукупність певних елементів
традиційно-побутової культури етносу. Це – набір харчових продуктів і способи їх
обробки для приготування харчових запасів і страв. Харчові заборони, обмеження й
переваги, режим повсякденного харчування в пори року, повсякденне меню, набір
страв святкової трапези, ритуали і звичаї, що супроводжують процес виготовлення та
споживання їжі, пригощання, обрядові страви і вірування, пов’язані з їжею». |
Опис: | Шаповал Л. І. Українська народна традиція харчування у часі // Роль фізичної культури і спорту в збереженні та зміцненні генофонду нації : мат-ли всеукр. наук.-практ. онлайн-конф., (м. Полтава, 16-17 квітня 2025 р.). Полтава : Астрая, 2025. С. 230-235. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/27190 |
Розташовується у зібраннях: | Роль фізичної культури і спорту в збереженні та зміцненні генофонду нації
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|