|
DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Наукові праці студентів >
Дидаскал >
24 >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/25535
|
Назва: | Виховання естетичного смаку майбутніх учителів засобами неформальної освіти |
Автори: | Бабиніна, Ю. |
Ключові слова: | майбутній вчитель неформальна освіта естетичний смак мистецтво неформальна мистецька освіта |
Дата публікації: | 2024 |
Короткий огляд (реферат): | У сучасному світі, коли швидкі темпи розвитку та стрімкий прогрес
переплітаються з повсякденністю, виховання естетичного смаку стає особливо важливим
складним формуванням особистості молодого покоління. І, безсумнівно, вчитель має в
цьому найбільший вплив.
Однак традиційні програми не завжди забезпечують достатню глибину й
різноманітність виховання естетичних смаків. Саме тут на допомогу приходить
неформальна освіта. Вона відкриває широкі можливості для впливу на формування
художнього, естетичного смаку здобувачів.
Серйозні дослідження неформальної освіти, проведені в рамках аналізу різних
аспектів освіти в цілому житті. Ці аналізи були присвячені дослідженню С. Гончаренко,
Р. Кафарелла, П. Кенді, М. Купер, Л. Лук’янова, У. Мауч, Дж. Мезіров, Н. Ничкало,
М. Ноулз, О. Огієнко, О. Пуховська, Б. Спенсер й ін. Залучення до мистецтва є потужним
засобом розвитку особистості в будь-якому віці, як доведено дослідження вітчизняних
вчених І. Зязюна, М. Лещенко, Л. Масол, Н. Миропольської, О. Олексюк, О. Рудницької,
О. Шевнюк, О. Щолокової й ін |
Опис: | Бабиніна Ю. Виховання естетичного смаку майбутніх учителів засобами
неформальної освіти // Дидаскал : часопис : зб. матер. Міжнар. наук.-практ. конф. «Європейський вектор розвитку вищої освіти України», 14–15 листоп. 2023 р. / Кафедра загальної педагогіки та андрагогіки ПНПУ імені В. Г. Короленка. Полтава, 2023. № 24. С. 76-79. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/25535 |
Розташовується у зібраннях: | 24
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|