DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Історії та географії >
Кафедра всесвітньої історії, релігієзнавства та методик їх викладання >
Статті >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/24239

Назва: Деякі аспекти повсякдення краєзнавців Полтавщини наприкінці ХХ ст. – на початку ХХІ ст. (на матеріалах епістолярної спадщини)
Автори: Петренко, І.М.
Ключові слова: персоналії
Петро Ротач
шевченкознавство
Пономаренко М.Ф.
інтелігенція
енциклопедичне видання
топоніми
Дата публікації: 2024
Короткий огляд (реферат): У статті на основі листів уродженця Полтавщини, відомого українського історика та краєзнавця Петра Петровича Ротача (1925-2007) до фундатора краєзнавчого руху на Черкащині, золотоніського педагога Михайла Федоровича Пономаренка (1920-2010), відображено деякі особливості повсякденного життя представників регіонознавчих студій. З’ясовано, що центральною темою листування була проблематика шевченкознавчих досліджень, якими займалися впродовж свого життя краєзнавці. Аналіз даних матеріалів розширює уявлення про взаємовідносини дослідників. Обговорення проблем зі здоров’ям, негараздів з ріднею та в робочих моментах, свідчать про їх довірливість. Схарактеризовано поетичну натуру історика, що яскраво передає низка його листів. В епістоляріях прослідковується міркування про життя та близький його кінець, що обумовлено похилим віком автора.
Опис: Петренко, І. Деякі аспекти повсякдення краєзнавців Полтавщини наприкінці ХХ ст. – на початку ХХІ ст. (на матеріалах епістолярної спадщини). Актуальні питання у сучасній науці (Серія «Педагогіка», Серія «Право», Серія Економіка», Серія «Державне управління», Серія «Техніка», Серія «Історія та археологія»)». Вип. 3 (21), 2024. С. 1169-1178.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/24239
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
6.pdf295,44 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок