DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра мистецтвознавства та позашкільної освіти  >
Статті >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/23953

Назва: Професійні передумови реформування академічного балету та виникнення нових напрямків театрального танцю на початку ХХ ст.
Автори: Погребняк, М.М.
Ключові слова: театральний танець
класичний балет
«система виразності»
«система рухомої пластики»
французько-італійська школа класичного танцю
грецьке античне хореографічне мистецтво
криза академічного балету
балет
танець
хореографія
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): Метою дослідження є виявлення та систематизація професійних передумов реформування академічного балету та виникнення нових стильових напрямів театрального танцю на початку ХХ ст. Методологія дослідження ґрунтується на використанні історико-порівняльного, культурологічного, мистецтвознавчого методів для виявлення причин кризових явищ в академічному балеті на рубежі ХІХ-ХХ століть. Наукова новизна полягає у виявленні комплексу та змісту причин кризи класичного балету на рубежі ХІХ-ХХ ст. та чинників, що сприяли його реформуванню. Висновки. Однією з найважливіших професійних передумов виникнення нових стильових напрямів театрального танцю стала криза європейського академічного балету на початку ХХ ст. Чинниками, що створили професійні передумови реформування класичного балету і сприяли виникненню нових напрямів театрального танцю, стали: теоретичні ідеї «дієвого» театрального танцю Ж. Новерра і практичні дослідження у галузі «безумовного руху» Ф. Дельсарта; окремі експерименти та цілеспрямовані дослідження у галузі нової композиції театрального танцю балетмейстерів початку ХХ ст.; переорієнтація музичного мислення наприкінці ХІХ – поч. ХХ ст.; вплив ідей художників об‘єднання «Світ мистецтва» на формування у балетмейстерів нового розуміння композиції театрального танцю.
Опис: Погребняк М. М. Професійні передумови реформування академічного балету та виникнення нових напрямків театрального танцю на початку ХХ ст. Вісник НАКККіМ. 2020. № 3. С. 139–144.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/23953
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
Професійні передумови реформування.pdf182,22 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок