DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Фізичного виховання та спорту >
Кафедра теорії й методики фізичного виховання, адаптивної та масової фізичної культури >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Проблеми та перспективи розвитку фізичного виховання спорту і здоров’я людини (2024) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/23394

Назва: Збереження та відновлення ментального здоров’я населення на прикладі соціального проєкту «Активні парки-локації здорової України»
Автори: Зимогляд, О.А.
Синиця, Т.О.
Ключові слова: здоров’я людини
здоров’я
Активні парки – локації здорової України
рухова активність
Активні парки
Дата публікації: 2024
Короткий огляд (реферат): Сьогодні, на жаль, стрес і тривожність стали невід’ємною частиною повсякденного життя багатьох. Спорт позитивно впливає на мозок і, як наслідок, знижує рівень депресії та тривожності. Як саме пов’язані спорт та психічне здоров’я, які види спорту допоможуть зменшити тривожність та стрес, і як спорт може підвищити нашу самооцінку та впевненість у собі? З точки зору біохімічних механізмів поліпшення настрою під час занять фізичною активністю викликане за рахунок впливу на гіпоталамусгіпофіз-надниркову вісь, що зменшує фізіологічну реакцію на стресори (стресові чинники). Після тренування у людини зменшується рівень стресогенних гормонів, таких як кортизол, адреналін, котехоламін та адренокортикотропін.
Опис: Зимогляд О. А., Синиця Т. О. Збереження та відновлення ментального здоров’я населення на прикладі соціального проєкту «Активні парки-локації здорової України» // Проблеми та перспективи розвитку фізичного виховання спорту і здоров’я людини : мат-ли VIІ Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнарод. участю (18-19 квітня 2024) ; Полтав. нац. пед. ун-т імені В. Г. Короленка. Полтава : ПНПУ імені В. Г. Короленка, 2024. С. 97-98.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/23394
Розташовується у зібраннях:Проблеми та перспективи розвитку фізичного виховання спорту і здоров’я людини (2024)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
38.pdf384,91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок