DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини (2022) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/23116
|
Назва: | Контроль вмісту мікотоксинів у продуктах харчування та кормах |
Автори: | Полотнянко, Л.В. |
Ключові слова: | мікотоксини продукти харчування зерно корм |
Дата публікації: | 2022 |
Короткий огляд (реферат): | Цвіль завжди супроводжувала людину, завдаючи шкоди як
господарству, помешканню, так і здоров’ю тварин та здоров’ю самої людини. Шкоди завдають як самі мікроскопічні гриби, проростаючи в тканини живої істоти і викликаючи мікози, так і продукти
їх життєдіяльності, викликаючи отруєння, мікотоксикози. Одна з
найбільших проблем, пов’язаних з цвіллю, це вплив її на якість та
безпечність кормів [6]. Мікроскопічні гриби присутні на всіх
стадіях виробництва, транспортування, зберігання та використання кормів, знижуючи їх поживність та отруюючи їх продуктами
свого метаболізму – мікотоксинами. Щорічно у світі 25% всього
вирощеного зерна контамінуються мікотоксинами. |
Опис: | Полотнянко Л. В. Контроль вмісту мікотоксинів у продуктах
харчування та кормах // Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини. Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. Дубініна С. І. Полтава, 2022. С. 85-88. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/23116 |
Розташовується у зібраннях: | Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини (2022)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|