DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини (2022) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/23107

Назва: Закони та принципи раціонального харчування
Автори: Мироненко, С.Г.
Ключові слова: харчування
раціональне харчування
здоров'я
білки
жири
Дата публікації: 2022
Короткий огляд (реферат): За даними наукових досліджень, стан здоров'я людини залежить від багатьох чинників, які можна об'єднати в чотири групи: генотип людини на 20% визначає її здоров'я; стан навколишнього середовища – на 20%; рівень розвитку системи охорони здоров'я – на 10%; спосіб життя – на 50%. Тобто найбільше на стан здоров'я людини впливає спосіб її життя, важливим компонентом якого є харчування. Раціональне харчування (гаtіо – розумний) – це доцільно організоване та своєчасне постачання до організму людини поживної та смачної їжі, яка містить оптимальну кількість харчових речовин, необхідних для підтримування життя, росту, розвитку та підвищення працездатності.
Опис: Мироненко С. Г. Закони та принципи раціонального харчування // Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини. Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. Дубініна С. І. Полтава, 2022. С. 66-69.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/23107
Розташовується у зібраннях:Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини (2022)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
25.pdf156,94 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок