DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини (2022) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/23107
|
Назва: | Закони та принципи раціонального харчування |
Автори: | Мироненко, С.Г. |
Ключові слова: | харчування раціональне харчування здоров'я білки жири |
Дата публікації: | 2022 |
Короткий огляд (реферат): | За даними наукових досліджень, стан здоров'я людини залежить від багатьох чинників, які можна об'єднати в чотири групи:
генотип людини на 20% визначає її здоров'я; стан навколишнього
середовища – на 20%; рівень розвитку системи охорони здоров'я
– на 10%; спосіб життя – на 50%. Тобто найбільше на стан здоров'я людини впливає спосіб її життя, важливим компонентом якого
є харчування.
Раціональне харчування (гаtіо – розумний) – це доцільно
організоване та своєчасне постачання до організму людини поживної та смачної їжі, яка містить оптимальну кількість харчових речовин, необхідних для підтримування життя, росту, розвитку та
підвищення працездатності. |
Опис: | Мироненко С. Г. Закони та принципи раціонального харчування // Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини. Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. Дубініна С. І. Полтава, 2022. С. 66-69. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/23107 |
Розташовується у зібраннях: | Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини (2022)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|