DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини (2022) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/23082
|
Назва: | Аналіз причин захворюваності на харчовий ботулізм в Україні та в Харківській області |
Автори: | Газзаві-Рогозіна, Л.В. Євлаш, В.В. |
Ключові слова: | ботулізм харчовий ботулізм отруєння токсин гриби риба м'ясо |
Дата публікації: | 2022 |
Короткий огляд (реферат): | Ботулізм – тяжке харчове отруєння, яке виникає внаслідок
потрапляння з їжею в організм людини чи тварини токсину бактерії ботулізму.
Випадки ботулізму в Україні реєструються щороку. Є регіони
з чітко визначеними ландшафтними особливостями, де ймовірність виникнення спалахів дуже висока. Основними територіями
ризику є південно-східний та західний регіони України і Черкаська
область. У північних та південних регіонах України захворювання
на ботулізм зустрічаються рідко. |
Опис: | Газзаві-Рогозіна Л. В., Эвлаш В. В. Аналіз причин захворюваності на харчовий ботулізм
в Україні та в Харківській області // Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини. Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. Дубініна С. І. Полтава, 2022. С. 15-17. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/23082 |
Розташовується у зібраннях: | Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини (2022)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|