|
DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра ботаніки, екології та методики навчання біології >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Теоретичні та прикладні аспекти вивчення, збереження та збагачення фіторізноманіття у науково-дослідних установах >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/22458
|
| Назва: | Споживчі та лікувальні властивості фісташки справжньої (Pistacia vera L.) |
| Автори: | Рудик, А.В. |
| Ключові слова: | фісташка фісташка справжня Pistacia vera L. |
| Дата публікації: | 2023 |
| Короткий огляд (реферат): | Рід фісташка (Pistacia) відноситься до родини сумахові (Anacardiaceae) та нараховує
приблизно 20 видів, що ростуть за межами тропіків, у Середземномор’ї, Африці, Азії
(Казахстан, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан, Іран, Сирія, Афганістан) та
Центральній Америці (рис. 1). Зростає на кам’янистих і скелястих схилах (висоти від 700 до 1700 м над рівнем
моря). Зустрічається у поясі деревно-чагарникової рослинності, може утворювати ділянки
самостійної фісташкової формації. |
| Опис: | Рудик А. В. Споживчі та лікувальні властивості фісташки справжньої (Pistacia vera L.) // Теоретичні та прикладні аспекти вивчення, збереження та збагачення фіторізноманіття у науково-дослідних установах та навчальних закладах України ( присвячена 10-річчю заснування Хорольського ботанічного саду) : матеріали всеукр. наук.-практ. конф. (м.Хорол, 12 жовтня 2023 р.). Полтава : ПНПУ імені В. Г. Короленка, 2023. С. 186-189. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/22458 |
| Розташовується у зібраннях: | Теоретичні та прикладні аспекти вивчення, збереження та збагачення фіторізноманіття у науково-дослідних установах
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|