DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра хімії та методики викладання хімії >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
16 Менделєєвські читання >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/21054

Назва: Вміст нітратів у харчових продуктах та їх вплив на здоров'я людини
Автори: Шиян, К.В.
Ключові слова: здоров'я людини
нітрати
продукти харчування
Дата публікації: 2023
Короткий огляд (реферат): Інтенсифікація сільськогосподарського виробництва – природний процес, властивий епосі науково-технічного прогресу. По суті, це якісно новий рівень антропогенного впливу на навколишнє середовище, при якому досягнення науки і техніки спрямовані на збільшення рівня виробництва харчових продуктів. В основі вирішення проблеми, пов’язаної з виробництвом достатньої кількості продуктів, лежать сучасні агротехнічні прийоми, а також застосування регуляторів росту, хімічних засобів боротьби з хворобами і шкідниками рослин і внесення мінеральних добрив. Це принесло свої плоди в плані підвищення врожаїв, але в свою чергу породило іншу проблему – необхідність забезпечення хімічної безпеки і високої якості продуктів харчування. Великий інтерес останнім часом проявляють до питання про залишковий вміст нітратів в продуктах харчування і тих порушень в стані здоров’я людини, які можуть бути викликані нітратними забрудненнями.
Опис: Шиян К. В. Вміст нітратів у харчових продуктах та їх вплив на здоров'я людини // ХVІ Менделєєвські читання: Збірник наукових праць Всеукраїнської науково-практичної конференції, (Полтава, 14 – 15 березня 2023 р.) / М-во освіти і науки України, Полтав. нац. пед. ун-т ім. В. Г. Короленка [та ін.] Полтава: Редакційно-видавничий відділ ПНПУ імені В. Г. Короленка. 2023. С. 74-77.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/21054
Розташовується у зібраннях:16 Менделєєвські читання

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
43.pdf480,36 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок