DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Комп'ютерних наук, математики, фізики та економіки >
Кафедра політекономії >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Соціально-економічні, політичні та гуманітарні виміри національного та місцевого розвитку (2022) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/19100

Назва: Торговельно-економічне співробітництво України і Німеччини
Автори: Тимошенко, Ю.С.
Муренець, І.Г.
Ключові слова: Україна
Німеччнина
торгівельне співробітництво
Дата публікації: 2022
Короткий огляд (реферат): Розвиток торговельно-економічного співробітництва є важливим для розвитку економіки будь-якої держави, оскільки країна не може повністю задовольнити потреби населення через обмеженість ресурсів і інколи необхідні іноземні інвестиції. Співпраця з іншими країни є важливим елементом для будь-якої країни, зокрема і для України. Одним з перспективних торговельно-економічних партнерів є Німеччина. З точки зору валового внутрішнього продукту економіка Німеччини є найбільшою економікою Європи та четвертою за величиною економікою світу. За обсягом валового внутрішнього продукту на душу населення у 2020 році Німеччина посіла 16 місце у всьому світі. Станом на 2019 рок Німеччина займала 7 місце (із 141 країни) з найбільш конкурентоспроможних країн світу. Інфляція становить 0,5 %. Торгівля становить 88,1 % ВВП Німеччини. Крім того, німецьке право зовнішньої торгівлі характеризується принципом лібералізації, ця країна є однією з найбільших імпортером та експортером у світі. Ці всі показники свідчать про те, що Німеччина – економічно успішна і відкрита світу держава.
Опис: Тимошенко Ю. С., Муренець І. Г. Торговельно-економічне співробітництво України і Німеччини // Соціально-економічні, політичні та гуманітарні виміри національного та місцевого розвитку : зб. наук. ст. учасників третьої всеукраїнської наук.-практ. конф. / редкол. : С. В. Степаненко (голова ред.) та ін. Полтава : ПНПУ імені В. Г. Короленка , 2022. - С. 242-246.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/19100
Розташовується у зібраннях:Соціально-економічні, політичні та гуманітарні виміри національного та місцевого розвитку (2022)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
49.pdf1,05 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок