DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Комп'ютерних наук, математики, фізики та економіки >
Кафедра політекономії >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Соціально-економічні, політичні та гуманітарні виміри національного та місцевого розвитку (2022) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/19054

Назва: Фінансова інклюзія як передумова повоєнного відновлення та розвитку економіки України
Автори: Тригуб, О.В.
Ключові слова: війна в Україні
Україна
інфляція
ВВП
фінансова інклюзія
економіка України
Дата публікації: 2022
Короткий огляд (реферат): Повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну матиме серйозні наслідки для вітчизняної економіки. За оцінками Національного банку у 2022 році інфляція може перевищити позначку 20 %, а реальний ВВП України ймовірно скоротиться не менше ніж на третину. Песимістичні прогнози макроекономічної ситуації в Україні дали й міжнародні фінансові організації. Так, у 2022 році ЄБРР очікує падіння ВВП на 30%, Світовий банк – на 45,1 %, а МВФ – на 35 % [2]. Однією з передумов відновлення національної економіки до довоєнного рівня та основою її подальшого розвитку у світлі інтеграції України до Європейського Союзу має бути забезпечення належного рівня фінансової інклюзії в країні. Як показує досвід країн з розвиненою економікою, наявність у населення та суб’єктів господарювання доступу до широкого набору фінансових послуг та спроможність їх використовувати для забезпечення різноманітних потреб сприяє підвищенню платоспроможності, пожвавленню споживання, нарощуванню виробництва, збереженню реальної вартості заощаджень та їх примноженню, диверсифікації ризиків тощо.
Опис: Тригуб О. В. Фінансова інклюзія як передумова повоєнного відновлення та розвитку економіки України // Соціально-економічні, політичні та гуманітарні виміри національного та місцевого розвитку : зб. наук. ст. учасників третьої всеукраїнської наук.-практ. конф. / редкол. : С. В. Степаненко (голова ред.) та ін. Полтава : ПНПУ імені В. Г. Короленка , 2022. - С. 17-22.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/19054
Розташовується у зібраннях:Соціально-економічні, політичні та гуманітарні виміри національного та місцевого розвитку (2022)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
3.pdf207,09 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок