DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Комп'ютерних наук, математики, фізики та економіки >
Кафедра політекономії >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Соціально-економічні, політичні та гуманітарні виміри національного та місцевого розвитку (2022) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/19053

Назва: Трансформація поствоєнної моделі економіки
Автори: Яковенко, Л.І.
Ключові слова: Україна
поствоєнна модель економіки
Південна Корея
промислова політика
Дата публікації: 2022
Короткий огляд (реферат): Нині триває дискусія про поствоєнний соціально-економічний устрій України. Точки зору висловлюються різні – від необхідності формування ліберальної моделі до моделі із посиленням ролі держави. Популярною є теза про необхідність проведення трансформаційних перетворень на зразок економіки Південної Кореї. Зокрема, відомий американський журналіст Девід Ігнатіус у своїй статті у “The Washington Post” пропонує застосувати в Україні модель цієї країни, де після війни 1950–1953 рр. була зафіксована демаркаційна лінія по 38-ій паралелі, і з того часу існує дві Кореї. Республіка Корея – країна з населенням 51,8 млн. осіб, територією в 101,2 тис. кв. км., ВВП 1,6 трлн. дол., на одну особу – 31,5 тис. дол. 96% населення країни – інтернет-користувачі. Незважаючи на те, що в країні практично відсутні корисні копалини, Південна Корея займає перші місця в світі за індексом глобальних інновацій, продуктивності патентів, виробництва товстолистової сталі; перебуває на другому місці за рівнем навичок використання інформаційних технологій, витрат на НДДКР і ступенем розвитку наукової інфраструктури, що дозволяє їй лідирувати в галузях виробництва телекомунікаційної техніки.
Опис: Яковенко Л. І. Трансформація поствоєнної моделі економіки // Соціально-економічні, політичні та гуманітарні виміри національного та місцевого розвитку : зб. наук. ст. учасників третьої всеукраїнської наук.-практ. конф. / редкол. : С. В. Степаненко (голова ред.) та ін. Полтава : ПНПУ імені В. Г. Короленка , 2022. - С. 13-16.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/19053
Розташовується у зібраннях:Соціально-економічні, політичні та гуманітарні виміри національного та місцевого розвитку (2022)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
2.pdf222,55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок