DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра хімії та методики викладання хімії >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
15 Менделєєвські читання >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/18855
|
Назва: | Використання барвників при виробництві харчових продуктів |
Автори: | Малюга, А.Ю. Благодарь, К.С. |
Ключові слова: | харчові продукти харчовий барвник барвник |
Дата публікації: | 2022 |
Короткий огляд (реферат): | Відомо, що зовнішній вигляд харчового продукту є головним критерієм у виборі його
споживачем. Надання продуктам харчування необхідного зовнішнього вигляду, смаку та аромату
є одним з основних завдань при їх виготовленні. З цією метою використовують відповідні харчові
добавки, що дозволяє не тільки зберегти традиційні якості продукту, але й розширити їх
асортимент. Основною групою речовин, що визначають зовнішній вигляд продуктів харчування,
є харчові барвники.
Харчові барвники – хімічні синтетичні речовини або природні сполуки, які надають або
посилюють колір харчового продукту чи біологічних об'єктів. Вони додаються до харчових
продуктів для відновлення природного забарвлення, втраченого в процесі обробки або
зберігання, підвищення інтенсивності природного забарвлення і фарбування безбарвних
продуктів (наприклад, безалкогольних напоїв, морозива, кондитерських виробів), а також для
надання продуктам привабливого вигляду і колірної різноманітності. Харчові барвники
бувають синтетичні та натуральні. |
Опис: | Малюга А. Ю., Благодарь К. С. Використання барвників при виробництві харчових продуктів // ХV Менделєєвські читання: Збірник наукових праць Всеукраїнської науково-практичної конференції, (Полтава, 2 березня 2022 р.) / М-во освіти і науки України, Полтав. нац. пед. ун-т ім. В. Г. Короленка [та ін.] – Полтава: Редакційно-видавничий відділ ПНПУ імені В. Г. Короленка. 2022. С. 42-44. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/18855 |
Розташовується у зібраннях: | 15 Менделєєвські читання
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|