|
DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра хімії та методики викладання хімії >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
15 Менделєєвські читання >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/18852
|
Назва: | Функціонально-технологічні властивості харчових барвників |
Автори: | Куленко, О.А. |
Ключові слова: | харчові барвники властивості харчових барвників натуральні барвники каротиноїди анато |
Дата публікації: | 2022 |
Короткий огляд (реферат): | Відомо, що зовнішній вигляд харчового продукту є головним критерієм у виборі його
споживачем. Надання продуктам харчування необхідного зовнішнього вигляду, смаку та аромату
є одним з основних завдань при їх виготовленні. З цією метою використовують відповідні харчові
добавки, що дозволяє не тільки зберегти традиційні якості продукту, але й розширити їх
асортимент. З розвитком високотехнологічного промислового виробництва з’явилась
можливість використання речовин, які здатні покращувати смак, аромат та колір. Такі речовини
поділяють на підкислювачі, підсолоджувачі і замінники цукру, солоні речовини, ароматизатори,
підсилювачі смаку та харчові барвники.
Основною групою речовин, що визначають зовнішній вигляд продуктів харчування, є
харчові барвники. Забарвлення харчового продукту має велике значення для споживача, як
фактор що визначає його показники свіжості та якості, та є необхідною характеристикою
упізнавання продукту. Споживач давно звик до певного кольору харчових продуктів, пов'язуючи з
ним їх якість, тому барвники в харчовій промисловості застосовуються з давніх часів. В умовах
сучасних харчових технологій, що включають різні види термічної обробки (кип'ятіння,
стерилізацію, смаження і т. ін.), а також при зберіганні продукти харчування часто змінюють своє
первинне, звичне для споживача забарвлення, а іноді набувають неестетичного зовнішнього вигляду,
щоробить їх менш привабливими, негативно впливає на апетит і процес травлення. |
Опис: | Куленко О. А. Функціонально-технологічні властивості харчових барвників // ХV Менделєєвські читання: Збірник наукових праць Всеукраїнської науково-практичної конференції, (Полтава, 2 березня 2022 р.) / М-во освіти і науки України, Полтав. нац. пед. ун-т ім. В. Г. Короленка [та ін.] – Полтава: Редакційно-видавничий відділ ПНПУ імені В. Г. Короленка. 2022. С. 34-37. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/18852 |
Розташовується у зібраннях: | 15 Менделєєвські читання
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|