DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра хімії та методики викладання хімії >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
15 Менделєєвські читання >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/18844
|
Назва: | Кількісне визначення смакових властивостей різних м’язів свиней великої білої породи |
Автори: | Канюка, О.Ю. |
Ключові слова: | свиня породи свиней м’ясо свинина виробництво свинини |
Дата публікації: | 2022 |
Короткий огляд (реферат): | М’ясо та м’ясні вироби є одними з важливих білкових продуктів харчування людини, так як
вони є основним джерелом повноцінних і легкозасвоюваних білків. На Україні м'ясо свиней є
традиційним продуктом харчування і займає вагоме місце на ринку харчових продуктів. Нові
технологічні прийоми вирощування і відгодівлі свиней відображаються як на кількості, так і на
якості одержуваного продукту. А вимоги до якості м'яса з кожним разом зростають. В
сучасній м'ясній галузі необхідно проводити всебічні дослідження м'язової тканини свиней,
отриманої від підприємств з новими промисловими технологіями.
Серед важливих харчових характеристик м’яса, увагу привертають показники біологічної
цінності, що є основною для виробництва продуктів зі свинини, що відповідають критеріям
здорового харчування людини.
Нами досліджувалася м’язова тканина свиней великої білої породи (n=3). Зразки відбирали з
м’язів парних туш: напівперетинчастий м’яз (окіст), найдовший м’яз спини, вентрально-зубчатий
м’яз (шия), прямий м’яз живота (підчеревина), реберна частина діафрагми, трапецієподібний м’яз
(спина). |
Опис: | Канюка О. Ю. Кількісне визначення смакових властивостей різних м’язів свиней
великої білої породи // ХV Менделєєвські читання: Збірник наукових праць Всеукраїнської науково-практичної конференції, (Полтава, 2 березня 2022 р.) / М-во освіти і науки України, Полтав. нац. пед. ун-т ім. В. Г. Короленка [та ін.] – Полтава: Редакційно-видавничий відділ ПНПУ імені В. Г. Короленка. 2022. С. 13-15. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/18844 |
Розташовується у зібраннях: | 15 Менделєєвські читання
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|