DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини (2021) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/18180
|
Назва: | The structure of the occlusal surfaces of the upper molars |
Автори: | Zharov, M. Kostjuk, N. Zharova, N. |
Ключові слова: | chewing efficiency teeth molars upper first molars second molar third molar occlusal surfaces |
Дата публікації: | 2021 |
Короткий огляд (реферат): | The chewing efficiency of the teeth, the trajectory of movements of the lower jaw, the ratio of the jaws of the central and lateral
occlusion largely depend on the shape of the chewing surfaces of the
molars. Their high-quality restoration will help during dental restorations to avoid mistakes associated with impaired occlusal interactions
of the jaws, pathological abrasion and a decrease in the occlusal
height.
The purpose of our work was to investigate, according to the
data of domestic and foreign literature, the structural features of the
chewing surfaces of the molars of the upper jaw. The molars of the
upper jaw are large enough. They gradually decrease in size from the
first to the third molar. On a rather large occlusal surface, they have
4-5 tubercles. |
Опис: | Zharov M.O., Kostjuk N.G., Zharova N.V. The structure of the occlusal surfaces of the upper
molars // Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (21-22 жовтня 2021 р., Полтава) / За загальною редакцією проф. Пилипенка С. В. Полтава : Астрая, 2021. C. 114-115. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/18180 |
Розташовується у зібраннях: | Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини (2021)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|