|
DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Наукові видання >
Біологія та екологія >
2021(1) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/18105
|
Назва: | Дія трептолему на морфогенез, продуктивність та якісні характеристики рослин гірчиці білої |
Автори: | Поливаний, С.В. Кур’ята, В.Г. Поливана, А.С. Шевчук, О.А. |
Ключові слова: | гірчиця біла (Sinapis alba L.) регулятори росту рослин трептолем якість олії вищі жирні кислоти продуктивність |
Дата публікації: | 2021 |
Короткий огляд (реферат): | Вивчали вплив трептолему на морфогенез, продуктивність, якісні характеристики олії гірчиці білої сорту Ослава. Встановлено, що обробка рослин гірчиці білої трептолемом призводила до збільшення лінійних розмірів, потовщення стебла, збільшення кількості та площі листків. Формування потужного фотосинтетичного апарату зумовило збільшення урожайності рослин гірчиці білої.
Встановлено, що використання екзогенного стимулятора росту впливало на формування плодів, зумовило позитивні зміни в структурі урожаю, збільшення кількості стручків на рослині. Одночасно зростала маса тисячі насінин і кількість насінин в стручку. Наслідком цього стало зростання продуктивності культури гірчиці білої.
Застосування трептолему призводило до збільшення вмісту олії в насінні гірчиці та покращення її якості. За дії препарату зростало йодне число, число омилення, а також зменшувалося кислотне число, що є показником більш високої якості олії. |
Опис: | Поливаний С. В., Кур’ята В. Г., Поливана А. С., Шевчук О. А. Дія трептолему на морфогенез, продуктивність та якісні характеристики рослин гірчиці білої. Біологія та екологія : наук. журн. Полтав. нац. пед. ун-т імені В. Г. Короленка. Полтава, 2021. Т. 7, № 1. С. 43-47. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/18105 |
Розташовується у зібраннях: | 2021(1)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|