DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Фізичного виховання та спорту >
Кафедра теоретико-методичних основ викладання спортивних дисциплін >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Технології здоров’язбережування в сучасних закладах освіти України: проблеми та перспективи (2021) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/17912

Назва: Процес самовиховання в структурі загальної психологічної підготовки спортсменів
Автори: Хижняк, О.
Ключові слова: самовиховання
підготовка спортсмена
спортсмен
саморегуляція
контроль тіла
розрядка
психологія спорту
Дата публікації: 2021
2021
Короткий огляд (реферат): Виховання буде малоефективним, якщо спортсмен не займається самовихованням. Спонукання до самовиховання здійснюється через навчання прийомам саморегуляції. Першу групу складають дуже прості прийоми. Їх необхідно запам’ятати і застосовувати в потрібний момент. Ці способи саморегуляції називають «відключення» і «перемикання». Регулюючу функцію тут виконують образи відбиваного і відношення до них, які склалися у спортсмена. Домінантне вогнище зменшується в результаті створення нового вогнища збудження при зосередженні на якихось об’єктах зовнішнього світу. Ефективність зниження напруженості буде тим вище, чим привабливіше об’єкт нагляду. Мета відключення і перемикання полягає в тому, щоб спортсмен здійснював тривале утримання направленої свідомості в руслі, далекому від травмуючої ситуації.
Опис: Хижняк О. Процес самовиховання в структурі загальної психологічної підготовки спортсменів // Технології здоров’язбережування в сучасних закладах освіти України: проблеми та перспективи : матер. Всеукр. студ. наук.-практ. конф. Полтава : Сімон, 2021. С. 112-116.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/17912
Розташовується у зібраннях:Технології здоров’язбережування в сучасних закладах освіти України: проблеми та перспективи (2021)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
31.pdf229,84 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок