DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Історії та географії >
Кафедра всесвітньої історії та методики викладання історії >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Духовні, політичні та освітні практики в соціально-культурному розвитку людства >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/17863

Назва: Приватна та громадська благодійність в організації та діяльності закладів середньої жіночої освіти Міністерства народної освіти Російської імперії (друга половина ХІХ століття)
Автори: Тронько, Т.В.
Ключові слова: народна освіта в Російській імперії
Міністерство народної освіти
освіта України
жіноча школа
Полтавське жіноче училище
Катеринославська Маріїнська жіноча гімназія
освіта Полтавщини
Херсонське жіноче училище
Фундуклеївська жіноча гімназія
Грецьке благодійне товариство
училище Святої Катерини
жіноча освіта в Україні
жіноча освіта
Дата публікації: 2021
Короткий огляд (реферат): Сучасна освіта закладає основи майбутнього кожної країни. Турбота про її стан має бути в центрі уваги кожного громадянина, держави, суспільства в цілому. Тому, до сприяння розвиткові навчальних закладів долучаються усі, хто переймається якістю освіти, створюючи опікунські ради або благодійні фонди в межах окремої школи чи галузі загалом. Значення освіти розуміли благодійники й минулого, залучаючи приватні та громадські кошти й ініціативи до заснування, а потім і діяльності окремих навчальних закладів. Їхній досвід уже став предметом вивчення цілого ряду науковців, наприклад, А. Нарадька, Н. Сейко, Т. Сухенко. У даній статті зробимо спробу виокремити основні види та напрями приватної і громадської благодійності в організації та діяльності закладів середньої жіночої освіти Міністерства народної освіти на прикладі українських губерній Російської імперії у другій половині ХІХ століття.
Опис: Тронько Т. В. Приватна та громадська благодійність в організації та діяльності закладів середньої жіночої освіти Міністерства народної освіти Російської імперії (друга половина ХІХ століття) // Духовні, політичні та освітні практики в соціально-культурному розвитку людства: збірник наукових праць за матеріалами доповідей і повідомлень дванадцятого Всеукраїнського науково-практичного семінару з міжнародною участю «Актуальні питання всесвітньої історії та методика їх викладання», 25-26 березня 2021 року. Полтава: ІВЦ ПНПУ, 2021. С. 193-205.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/17863
Розташовується у зібраннях:Духовні, політичні та освітні практики в соціально-культурному розвитку людства

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
21.pdf513,85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок