DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Біорізноманіття: теорія, практика, формування здоров'язбережувальної компетентності у школярів (2020) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/15778

Назва: Використання овочевих культур із високим вмістом біологічно активних речовин як функціонально харчових продуктів
Автори: Оніпко, В.В.
Білаш, В.П.
Ключові слова: харчові продукти
овочеві культури
антиоксиданти
антиоксидантна дія
харчові волокна
якон
морква
пастернак
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): Проблема здорового харчування населення України на сьогодні є досить актуальна по ряду причин: наслідки аварії на ЧАЕС продовжують впливати на здоров'я людей, швидкий темп життя, вікові зміни в органах та тканинах, спадковість, шкідливі звички, переживання стресових ситуацій, харчування носить в основному вуглеводножировий характер, існує дефіцит по ряду біогенних речовин, тому його структура, за оцінкою фахівців, потребує суттєвої корекції. Медичні дослідження, проведені в Україні, показали, що в останні роки в харчуванні населення спостерігається зниження споживання харчових джерел енергії та білка (особливо у груп населення з низькими доходами) .
Опис: Оніпко В. В. Використання овочевих культур із високим вмістом біологічно активних речовин як функціонально харчових продуктів / В. В. Оніпко, В. П. Білаш // Біорізноманіття: теорія, практика, формування здоров'язбережувальної компетентності у школярів та методичні аспекти вивчення у закладах освіти : матеріали Всеукр. наук.-практ. онлайн-конф. (присвячена пам’яті видатного вченого ботаніка П.Є. Сосіна) (30 жовтня 2020 р., м. Полтава) ; Полтав. нац. пед. ун-т імені В. Г. Короленка / За заг. ред. проф. Гриньової М.В. Полтава, 2020. - С. 320-324.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/15778
Розташовується у зібраннях:Біорізноманіття: теорія, практика, формування здоров'язбережувальної компетентності у школярів (2020)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
95.pdf136,11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок