DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Біорізноманіття: теорія, практика, формування здоров'язбережувальної компетентності у школярів (2020) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/15730

Назва: Визначення екологічного стану войнівського водосховища методом біоіндикації
Автори: Снагощенко, А.О.
Ключові слова: вода
біоіндикація
вплив людини на довкілля
забруднення довкілля
Войнівське водосховище
рослини-індикатори
забруднення
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): Вода тісно пов’язана з життєдіяльністю усіх живих організмів, є одним із провідних абіотичних факторів навколишнього середовища. Ще з давнини люди селилися біля водойм, до яких ставилися з повагою та вдячністю. Але з розвитком цивілізації ставлення до гідроекосистем змінилося. Надмірне навантаження на водойми призвело до порушення природної рівноваги. На сьогодні значна кількість водних об’єктів зазнала негативного впливу людини. Погіршення якості води природних водойм є кризовою проблемою для всього світу. В результаті антропічної діяльності у водні об’єкти потрапляє значна кількість забруднюючих речовин: важкі метали, біогенні елементи, пестициди, гербіциди, поверхнево-активні речовини, нафтопродукти та інші.
Опис: Снагощенко А. О. Визначення екологічного стану войнівського водосховища методом біоіндикації / А. О. Снагощенко // Біорізноманіття: теорія, практика, формування здоров'язбережувальної компетентності у школярів та методичні аспекти вивчення у закладах освіти : матеріали Всеукр. наук.-практ. онлайн-конф. (присвячена пам’яті видатного вченого ботаніка П.Є. Сосіна) (30 жовтня 2020 р., м. Полтава) ; Полтав. нац. пед. ун-т імені В. Г. Короленка / За заг. ред. проф. Гриньової М.В. Полтава, 2020. - С. 215-217.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/15730
Розташовується у зібраннях:Біорізноманіття: теорія, практика, формування здоров'язбережувальної компетентності у школярів (2020)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
63.pdf115,78 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок