DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Біорізноманіття: теорія, практика, формування здоров'язбережувальної компетентності у школярів (2020) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/15631

Назва: Біологія та застосування сукулентних рослин роду Агава (Agave)
Автори: Орловський, О.В.
Ключові слова: агава
Agave
сукуленти
варієгатність
агава сизальна
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): Агава (Agave) – рід сукулентних рослин підродини агавових (Agavaceae), родини холодкових (Asparagaceae). Свою назву вона отримала на честь Агави – дочки одного із стародавніх міфічних царів і в перекладі з грецької означає шляхетна, чудова [1]. Ботанічний опис Агав є досить цікавим. В загальному це – багаторічні трав'янисті рослини які мають укорочене стебло при основі та утворюють розетку довгастих, часто м'ясистих і колючих листків. Діаметр розетки, залежно від виду, може становити від 3-4 см (Agave pumila) до 4,5 м (Agave franzosini). Кількість листків у розетці також різна, здебільшого 20-50, у деяких видів до 200 штук. Колір листя як правило може варіюватися від світло-зеленого до темноблакитного.
Опис: Орловський О. В. Біологія та застосування сукулентних рослин роду Агава (Agave) / О. В. Орловський // Біорізноманіття: теорія, практика, формування здоров'язбережувальної компетентності у школярів та методичні аспекти вивчення у закладах освіти : матеріали Всеукр. наук.-практ. онлайн-конф. (присвячена пам’яті видатного вченого ботаніка П.Є. Сосіна) (30 жовтня 2020 р., м. Полтава) ; Полтав. нац. пед. ун-т імені В. Г. Короленка / За заг. ред. проф. Гриньової М.В. Полтава, 2020. - С. 115-116.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/15631
Розташовується у зібраннях:Біорізноманіття: теорія, практика, формування здоров'язбережувальної компетентності у школярів (2020)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
34.pdf806,3 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок