DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Технологій та дизайну >
Кафедра професійної освіти, дизайну та безпеки життєдіяльності >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Безпека життя і діяльності людини: теорія та практика (2019) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/14602
|
Назва: | Новий спосіб отримання безпечної йодованої кухонної солі |
Автори: | Бакланов, О.М. Бакланова, Л.В. |
Ключові слова: | йодована сіль сіль отримання солі безпечна йодована кухонна сіль ультразвук харчовий емульгатор |
Дата публікації: | 2019 |
Короткий огляд (реферат): | Запропоновано новий спосіб отримання безпечної йодованої кухонної
солі. При цьому, Йод вводиться у вигляді легко засвоюваних організмом людини
органічних форм йоду, що містяться у сухій водорості ламінарія. Для зменшення
злежуваності продукту та окиснення органічних форм йоду киснем повітря,
попередньо готують йодвмісну антизлежувальну добавку наступним чином: під дією
ультразвуку відповідних параметрівперемішують харчовий емульгатор
«Моноглицериди дистильовані» (МГД) та підігрітий до температури 70-75 оС розчин
кухонної солі 200-250 г/л і подрібнені сухі морські водорості (ламінарія). Готову
антизлежувальну добавки не менш як у три етапи перемішують з підігрітою до
температури правління емульгатору кухонною сіллю. Строк зберігання готового
продукту – 18 місяців. |
Опис: | Бакланов О. М. Новий спосіб отримання безпечної йодованої кухонної солі / О. М. Бакланов, Л. В. Бакланова // Безпека життя і діяльності людини: теорія та практика : збірник наук. праць Всеук. наук.-практ. конф., присвяченої Всесвітньому Дню цивільної оборони та Всесвітньому Дню охорони праці. (Полтава, 25–26 квітня 2019 р.) / упоряд., і ред.: В. П. Титаренко, А. М. Хлопов. – Полтава : ПНПУ, 2019. – С. 280-282. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/14602 |
Розташовується у зібраннях: | Безпека життя і діяльності людини: теорія та практика (2019)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|