DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Технологій та дизайну >
Кафедра професійної освіти, дизайну та безпеки життєдіяльності >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Безпека життя і діяльності людини: теорія та практика (2019) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/14602

Назва: Новий спосіб отримання безпечної йодованої кухонної солі
Автори: Бакланов, О.М.
Бакланова, Л.В.
Ключові слова: йодована сіль
сіль
отримання солі
безпечна йодована кухонна сіль
ультразвук
харчовий емульгатор
Дата публікації: 2019
Короткий огляд (реферат): Запропоновано новий спосіб отримання безпечної йодованої кухонної солі. При цьому, Йод вводиться у вигляді легко засвоюваних організмом людини органічних форм йоду, що містяться у сухій водорості ламінарія. Для зменшення злежуваності продукту та окиснення органічних форм йоду киснем повітря, попередньо готують йодвмісну антизлежувальну добавку наступним чином: під дією ультразвуку відповідних параметрівперемішують харчовий емульгатор «Моноглицериди дистильовані» (МГД) та підігрітий до температури 70-75 оС розчин кухонної солі 200-250 г/л і подрібнені сухі морські водорості (ламінарія). Готову антизлежувальну добавки не менш як у три етапи перемішують з підігрітою до температури правління емульгатору кухонною сіллю. Строк зберігання готового продукту – 18 місяців.
Опис: Бакланов О. М. Новий спосіб отримання безпечної йодованої кухонної солі / О. М. Бакланов, Л. В. Бакланова // Безпека життя і діяльності людини: теорія та практика : збірник наук. праць Всеук. наук.-практ. конф., присвяченої Всесвітньому Дню цивільної оборони та Всесвітньому Дню охорони праці. (Полтава, 25–26 квітня 2019 р.) / упоряд., і ред.: В. П. Титаренко, А. М. Хлопов. – Полтава : ПНПУ, 2019. – С. 280-282.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/14602
Розташовується у зібраннях:Безпека життя і діяльності людини: теорія та практика (2019)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
92.pdf159,92 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок