DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Фізичного виховання та спорту >
Кафедра теоретико-методичних основ викладання спортивних дисциплін >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Технології здоров’язбережування в сучасних закладах освіти України: проблеми та перспективи (2019) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/14585

Назва: Особливості становлення ціннісних орієнтацій у майбутніх лікарів
Автори: Свінцицька, Н.Л.
Северин, Ю.М.
Устенко, Р.
Каценко, А.
Сербін, С.
Стриженок, В.
Ключові слова: ціннісні орієнтації
майбутній лікар
Дата публікації: 2019
Короткий огляд (реферат): За останні роки рівень свідомості людини різко знизився і це вплинуло на її культуру та здоров’я. Послаблення фізичного здоров’я в першу чергу обумовлене психічними розладами, погіршенням екологічної обстановки і низьким рівнем фізичної культури. При цьому від забруднення навколишнього середовища насамперед страждають фізично слабкі люди. Всі ці проблеми створюють значне додаткове навантаження на економіку, оскільки хвора чи слабка людина не здатна до максимально ефективної діяльності. Незважаючи на величезні успіхи науки і швидкий розвиток світової економіки, психічне і фізичне здоров’я людей далекі від поліпшення, а в багатьох випадках катастрофічно погіршуються (розвинені країни, на жаль, не стали винятком). Це призводить до збільшення витрат на охорону здоров’я (усунення наслідків недбалого ставлення людей до свого здоров’я) [4]. Тому кожен повинен збагачувати свій інтелект та свідомість, вміти правильно аналізувати те, що сприймає із навколишнього середовища. Будь-яка діяльність людини має великий вплив на довкілля, а погіршення стану біосфери має теж значний вплив на живих істот, у тому числі і на людину. Чим нижче за рівнем буде свідомість людини, тим менше людей залишиться на планеті. Від рівня свідомості залежить існування всього, що існує на цій планеті.
Опис: Свінцицька Н. Особливості становлення ціннісних орієнтацій у майбутніх лікарів / Н. Свінцицька, Ю. Северин, Р. Устенко, А. Каценко, С. Сербін, В. Стриженок // Технології здоров’язбережування в сучасних закладах освіти України: проблеми та перспективи: матеріали Всеукр. студ. наук.-практ. конф. / за заг. ред. О. О. Момот, Ю. В. Зайцевої, Ю. В. Солохи та ін. – Полтава : Сімон, 2019. – С. 104-109.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/14585
Розташовується у зібраннях:Технології здоров’язбережування в сучасних закладах освіти України: проблеми та перспективи (2019)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
Свінцицька.pdf162,17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок