DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Комп'ютерних наук, математики, фізики та економіки >
Кафедра політекономії >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Соціально-економічні, політичні та гуманітарні виміри національного та місцевого розвитку (2020) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/14401

Назва: Конкурентоспроможність національної економіки
Автори: Рець, О.В.
Ключові слова: економіка
національна економіка
конкурентоспроможність
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): На сучасному етапі розвитку світової економіки помітно зріс вплив тих факторів, які пов’язані з інтенсифікацією конкуренції у міжнародному масштабі та глобалізацією виробництва. Водночас, упродовж останнього часу суттєві розбіжності, що існували між країнами, почали потроху зникати. Це спричинено зростанням уніфікації інфраструктури; розповсюдженням новітніх технологій, каналів розподілу, принципів маркетингу у довгостроковому аспекті; збільшенням асортименту продукції, котру можна придбати в різних кінцях світу у достатній кількості, що свідчить про схожість споживацьких потреб у різних країнах. Цілком очевидним видається той факт, що чим краще представлена продукція національних товаровиробників, чим її більше та вона різноманітніша, тим вища конкурентоспроможність держави на світовому ринку. Конкурентоспроможність національної економіки – це важливий чинник її розвитку. Він напряму впливає на лібералізацію зовнішньоекономічних зв’язків та рівень відкритості економіки.
Опис: Рець О. В. Конкурентоспроможність національної економіки / О. В. Рець // Соціально-економічні, політичні та гуманітарні виміри національного та місцевого розвитку : зб. наук. ст. учасників другої Всеукр. наук.-практ. конф. / редкол. : С. В. Степаненко (голова ред.) та ін. - Полтава : ПНПУ імені В. Г. Короленка, 2020. - С. 267-271.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/14401
Розташовується у зібраннях:Соціально-економічні, політичні та гуманітарні виміри національного та місцевого розвитку (2020)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
Рець.pdf203,91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок