DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Комп'ютерних наук, математики, фізики та економіки >
Кафедра політекономії >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Соціально-економічні, політичні та гуманітарні виміри національного та місцевого розвитку (2020) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/14395

Назва: Страхова культура в Україні
Автори: Зоря, С.П.
Романець, Г.П.
Ключові слова: страхова культура
страховка
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): Розвиток української економіки залежить від ефективного функціонування її галузей, однією з яких, враховуючи переваги та наявний потенціал, є страхування. Страхова культура – один з найважливіших чинників, що покликаний забезпечити сталий розвиток як галузі, так і окремої страхової компанії. Наразі, з розвитком ринкових відносин питання підвищення рівня страхової культури на вітчизняному ринку страхування є особливо актуальним. На сьогоднішній день, термін «страхова культура» набув широкого розповсюдження, в той же час, немає єдиного підходу до чіткого змісту цієї дефініції. Так, на думку О. С. Журавки та С. Г. Лопатченко, страхова культура може проявлятися як сукупність виробничих, суспільних, розумових досягнень людства в галузі страхування, відповідних економічному характеру епохи й розповсюджуваних шляхом страхової діяльності, страхової освіти [1]. Виходячи із цього, страхова культура потребує багатоаспектного та системного вивчення. В той же час Т. А. Ротова страхову культуру розглядає крізь призму поширеності серед населення знань, вмінь, навичок та цінностей, які активізують потенційних споживачів страхових послуг до купівлі страхових продуктів [2]. Тобто, це трактування в основному зводиться до ступеня інформованості населення стосовно наявних послуг у сфері страхування.
Опис: Зоря С. П. Страхова культура в Україні / С. П. Зоря, Г. П. Романець // Соціально-економічні, політичні та гуманітарні виміри національного та місцевого розвитку : зб. наук. ст. учасників другої Всеукр. наук.-практ. конф. / редкол. : С. В. Степаненко (голова ред.) та ін. - Полтава : ПНПУ імені В. Г. Короленка, 2020. - С. 241-244.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/14395
Розташовується у зібраннях:Соціально-економічні, політичні та гуманітарні виміри національного та місцевого розвитку (2020)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
Зоря.pdf238,36 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок