DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Комп'ютерних наук, математики, фізики та економіки >
Кафедра політекономії >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Соціально-економічні, політичні та гуманітарні виміри національного та місцевого розвитку (2020) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/14372

Назва: Упровадження інституту омбудсмена як шлях до забезпечення ідеї людиноцентризму в освіті
Автори: Помаз, О.М.
Ключові слова: людиноцентризм
інститут омбудсмена
омбудсмен
освіта
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): Розвиток і втілення в життя філософії людиноцентризму є однією з головних умов формування і становлення сучасної системи соціальної допомоги і соціально-орієнтованої держави. Система принципів розвитку соціальної держави передбачає, що головною цінністю в її концепції виступає людина, її розвиток і самореалізація [1, с. 35]. Законом України «Про освіту» від 05 вересня 2017 року запроваджено інститут освітнього омбудсмена, який має забезпечувати права особи на освіту, розглядати порушення таких прав і приймати відповідні рішення [2]. Переслідуючи мету забезпечення належних умов для реалізації прав учасників освітнього процесу, проголошених Конституцією України та законами України в галузі вищої освіти в Полтавській державній аграрній академії була впроваджена посада омбудсмена учасників освітнього процесу. На омбудсмена учасників освітнього процесу покладаються обов’язки сприяння реалізації державної політики, спрямованої на забезпечення права людини на здобуття якісної та доступної освіти; вжиття заходів для забезпечення належних умов для рівного доступу до здобуття освіти; сприяння розвитку правової культури учасників освітнього процесу.
Опис: Помаз О. М. Упровадження інституту омбудсмена як шлях до забезпечення ідеї людиноцентризму в освіті / О. М. Помаз // Соціально-економічні, політичні та гуманітарні виміри національного та місцевого розвитку : зб. наук. ст. учасників другої Всеукр. наук.-практ. конф. / редкол. : С. В. Степаненко (голова ред.) та ін. - Полтава : ПНПУ імені В. Г. Короленка, 2020. - С. 120-123.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/14372
Розташовується у зібраннях:Соціально-економічні, політичні та гуманітарні виміри національного та місцевого розвитку (2020)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
Помаз.pdf236,13 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок