DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Наукові праці студентів >
Дидаскал >
19 >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13990

Назва: Використання провідних ідей Г. Г. Ващенка у дидактичному процесі вищого закладу освіти (до 140-річчя від дня народження видатного педагога)
Автори: Тихоненко, М.
Ключові слова: Ващенко Григорій
педагог
заклад вищої освіти
вища освіта
освіта України
освіта
методи навчання
Дата публікації: 2019
Короткий огляд (реферат): Сучасна Україна нині знаходиться на етапі розбудови своєї незалежної держави, тому проблеми творення і розвитку національної освіти та науки постає гостро саме зараз. Також актуальними є питання про принципи виховання та навчання підростаючого покоління і молоді: саме із прийняття нового Закону України про освіту ми починаємо відходити від командно авторитарних принципів навчання, а спираємося на людиноцентризм гуманізм та демократизм, які покликані виховати цілісну всебічно розвинену особистість. Розв’язання зазначених вище проблем потребує нового погляду на мету та завдання навчально виховного процесу у середній та вищій школі і його побудову на основі демократичних та національних цінностей європейської курсу незалежної України. Ми вважаємо доцільним звернення до історії розвитку вітчизняної педагогічної думки, адже саме там знаходимо витоки та провідні ідеї, які є актуальними і у наш час. Метою нашої статті є аналіз основних ідей та поглядів видатного українського педагога науковця Григорія Ващенка та їх використання у дидактичному процесі закладу вищої освіти.
Опис: Тихоненко М. Використання провідних ідей Г. Г. Ващенка у дидактичному процесі вищого закладу освіти (до 140-річчя від дня народження видатного педагога) / М. Тихоненко // Дидаскал. - 2019. - № 19. - С. 138-139.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13990
Розташовується у зібраннях:19

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
60.pdf134,38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок