DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини (2018) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13565

Назва: Глутатіонова система крові щурів з моделлю ожиріння при споживанні екстаркту лушпиння квасолі звичайної (Phaseolus vulgaris)
Автори: Юрченко, А.
Креницька, Д.І.
Тимошенко, М.
Ключові слова: ожиріння
лушпиння квасолі
Phaseolus vulgaris
глутатіонпероксидазна активность
Дата публікації: 2018
Короткий огляд (реферат): Ожиріння це не тільки надлишкова маса тіла, даний патологічний стан характеризується низкою метаболічних порушень, які призводять до надлишкового накопичення тригліцеридів у різних частинах тіла з подальшим розвитком ускладнень. Перспективною рослинною сировиною для отримання цукрознижувальних препаратів є квасоля звичайна (Phaseolus vulgaris). Відомо, що використання настою лушпиння квасолі призводить до підвищення рівня інсуліну в крові. Також доведено потужні антиоксидантні властивості різних відварів квасолі. Тому актуальними є подальші дослідження Phaseolus vulgaris як потенційного засобу для корекції метаболічних порушень за умов ожиріння.
Опис: Юрченко А. Глутатіонова система крові щурів з моделлю ожиріння при споживанні екстаркту лушпиння квасолі звичайної (Phaseolus vulgaris) / А. Юрченко, Д. Креницька, М. Тимошенко // Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини. Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. Пилипенка С.В. — Полтава: Астрая, 2018. – С. 105-107.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13565
Розташовується у зібраннях:Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини (2018)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
43.pdf198,65 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок