DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Актуальні питання медицини і біології (2017) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13494

Назва: Розробка нового функціонально-профілактичного виду кисло-молочного морозива з ефірною олією м'яти перцевої
Автори: Троян, Б.В.
Ритченко, Ю.В.
Сакун, О.А.
Ключові слова: м'ята
морозиво
кисло-молочні продукти
ментол
Дата публікації: 2017
Короткий огляд (реферат): Одним з пріоритетних напрямків XXI ст. у харчовій промисловості є розширення лінійки продуктів здорового харчування шляхом використання функціональних інгредієнтів. Перспективною є розробка технологій нових видів морозива з лікувально-профілактичними, функціональними і дієтичними властивостями. Лікувально-профілактичною спрямованістю володіють види морозива, в рецептурі яких окрім пробіотиків використовують рослинні компоненти. Перспективним джерелом рослинної сировини, що володіє унікальним набором харчових і біологічно активних речовин, є ефірні олії вищих рослин. При розробці рецептури функціонального пробіотичного пломбіру запропоновано використовувати у якості фітогенних комопонентів — ефірну олію м’яти перцевої. М’ята має тонкий, освіжаючий, прохолодний аромат, що знімає психологічну напругу.
Опис: Троян Б. В. Розробка нового функціонально-профілактичного виду кисло-молочного морозива з ефірною олією м'яти перцевої / Б. В. Троян, Ю. В. Ритченко, О. А. Сакун // Актуальні питання медицини і біології. Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. Пилипенка С.В. — Полтава: Астрая, 2017. – С. 125.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13494
Розташовується у зібраннях:Актуальні питання медицини і біології (2017)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
78.pdf179,68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок