DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Актуальні питання медицини і біології (2017) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13494
|
Назва: | Розробка нового функціонально-профілактичного виду кисло-молочного морозива з ефірною олією м'яти перцевої |
Автори: | Троян, Б.В. Ритченко, Ю.В. Сакун, О.А. |
Ключові слова: | м'ята морозиво кисло-молочні продукти ментол |
Дата публікації: | 2017 |
Короткий огляд (реферат): | Одним з пріоритетних напрямків XXI ст. у харчовій промисловості
є розширення лінійки продуктів здорового харчування шляхом використання функціональних інгредієнтів. Перспективною є розробка технологій нових видів морозива з лікувально-профілактичними, функціональними і дієтичними властивостями.
Лікувально-профілактичною спрямованістю володіють види морозива, в рецептурі яких окрім пробіотиків використовують рослинні компоненти. Перспективним джерелом рослинної сировини, що володіє унікальним набором харчових і біологічно активних речовин, є ефірні олії
вищих рослин. При розробці рецептури функціонального пробіотичного пломбіру
запропоновано використовувати у якості фітогенних комопонентів —
ефірну олію м’яти перцевої. М’ята має тонкий, освіжаючий, прохолодний
аромат, що знімає психологічну напругу. |
Опис: | Троян Б. В. Розробка нового функціонально-профілактичного виду кисло-молочного морозива з ефірною олією м'яти перцевої / Б. В. Троян, Ю. В. Ритченко, О. А. Сакун // Актуальні питання медицини і біології. Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. Пилипенка С.В. — Полтава: Астрая, 2017. – С. 125. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13494 |
Розташовується у зібраннях: | Актуальні питання медицини і біології (2017)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|