DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Наукові видання >
Історична пам'ять >
2019(40) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13462

Назва: Науковий семінар «Різні «ми» та спільна історія: як писати та говорити про взаємодію, ненависть і насильство» (Полтава, 6 березня 2019 р.).
Автори: Сердюк, І.О.
Ключові слова: семінар
заходи
Дата публікації: 2019
Короткий огляд (реферат): У 2018 р. світ побачило знакове видання – книга «Обертин …», що є результатом спільної праці польських та українських істориків за координації наукового осередку «Пам’ять та Майбутнє» у Вроцлаві. На підставі писемних джерел та усноісторичних інтерв’ю в книзі представлено пам’ять поляків, українців і євреїв, що спільно мешкали в Обертині – невеликому містечку, що до Другої світової війни належало Речі Посполитій, а опісля – Україні. Дана публікація показує як тоталітарні режими ХХ ст. змінили життя людей, що мешкали разом, поставили їх по різні сторони Добра і Зла, Життя і Смерті. Такі публікації самі-по-собі є знаковими явищами і підставою говорити про широкий контекст вивчення історії взаємодії та насильства. Відтак презентація книги у Полтаві вилилася у повноцінний науковий семінар «Різні «ми» та спільна історія», зорганізований спільно Українським центром вивчення історії Голокосту та Центром історико-антропологічних досліджень Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка.
Опис: Сердюк І. О. Науковий семінар «Різні «ми» та спільна історія: як писати та говорити про взаємодію, ненависть і насильство» (Полтава, 6 березня 2019 р.). / І. О. Сердюк // Історична пам'ять : наук. журн. / Полтав. нац. пед. ун-т імені В. Г. Короленка. – Полтава, 2019. – Вип. 40. – С. 100.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13462
Розташовується у зібраннях:2019(40)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
Serdyuk.pdf75,14 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок