DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Наукові видання >
Історична пам'ять >
2019(40) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13450

Назва: Сповідь автокефаліста: архієпископ Юрій (Георгій) Жевченко про розбудову української автокефалії і власне пастирське життя (за матеріалами архівно-слідчої справи з Держархіву Одеської області)
Автори: Михайлуца, М.
Ключові слова: архієпископ Юрій Жевченко
Українська автокефальна православна церква
репресії
Дата публікації: 2019
Короткий огляд (реферат): Стаття має своєю метою повернути із забуття одного з діячів українського автокефального руху 1917-1929 рр., а саме подати невідомі джерела й інформацію про місце й роль Юрія (Георгія) Жевченка у розвитку автокефального руху в пореволюційній Україні, скласти його просопографічний портрет, зокрема на основі евристичних матеріалів архівно-слідчої справи №15966-п, яка зберігається у Державному архіві Одеської області (ДАОО). У статті уточнені біографічні данні архієпископа щодо його дати народження, місця народження, навчання та пастирського служіння в парафіях та на кафедрах УАПЦ. Головний об’єкт дослідження – життя і доля архієпископа Юрія Жевченко, його історичний духовно релігійний тип в умовах історичних подій і процесів, – дає нам розуміння складних процесів, які розвивалися у суспільстві 20-х – 30-х років минулого століття.
Опис: Михайлуца М. Сповідь автокефаліста: архієпископ Юрій (Георгій) Жевченко про розбудову української автокефалії і власне пастирське життя (за матеріалами архівно-слідчої справи з Держархіву Одеської області) / М. Михайлуца // Історична пам'ять : наук. журн. / Полтав. нац. пед. ун-т імені В. Г. Короленка. – Полтава, 2019. – Вип. 40. – С. 35-44.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13450
Розташовується у зібраннях:2019(40)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
Mykhailutsa.pdf211,17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок