DSpace
 

DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Актуальні питання медицини і біології (2017) >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13445

Назва: Цукровий діабет і мед
Автори: Закалюжний, В.М.
Тюжина, К.О.
Ключові слова: цукровий діабет
діабет
мед
глюкоза
фруктоза
діабетик
Дата публікації: 2017
Короткий огляд (реферат): Цукровий діабет в першу чергу передбачає досить сувору дієту. Головним чином слід значно обмежити вживання вуглеводів, особливо тих, які швидко засвоюються. У харчуванні діабетика дуже важливий облік глікемічного індексу продуктів. Однак серед продуктів з високим глікемічним індексом є корисні і необхідні для організму. Один з таких продуктів — це мед. Одностайності серед медиків з приводу чи можна вживати мед при цукровому діабеті немає. Все ж необхідно зазначити, що мед — це натуральний і дуже цінний продукт, в якому міститься багато потрібних вітамінів, мінералів, біологічно активних речовин. Основна складова меду — глюкоза і фруктоза. Для засвоєння фруктози не потрібен інсулін, тобто не вся «солодкість» меду шкідлива для діабетиків. Вітаміни групи B підтримують нервову систему.
Опис: Закалюжний В. М. Цукровий діабет і мед / В. М. закалюжний, К. О. Тюжина // Актуальні питання медицини і біології. Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. Пилипенка С.В. — Полтава: Астрая, 2017. – С. 101-103.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13445
Розташовується у зібраннях:Актуальні питання медицини і біології (2017)

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
63.pdf205,55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Перегляд статистики

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок