DSpace of Korolenko Poltava National Pedagogical University >
Факультети та кафедри >
Факультети >
Факультет Природничих наук та менеджменту >
Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації >
Матеріали наукових конференцій та семінарів >
Актуальні питання медицини і біології (2017) >
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13445
|
Назва: | Цукровий діабет і мед |
Автори: | Закалюжний, В.М. Тюжина, К.О. |
Ключові слова: | цукровий діабет діабет мед глюкоза фруктоза діабетик |
Дата публікації: | 2017 |
Короткий огляд (реферат): | Цукровий діабет в першу чергу передбачає досить сувору дієту.
Головним чином слід значно обмежити вживання вуглеводів, особливо тих, які швидко засвоюються. У харчуванні діабетика дуже важливий облік глікемічного індексу продуктів. Однак серед продуктів з високим глікемічним індексом є корисні і необхідні для організму. Один з таких продуктів — це мед.
Одностайності серед медиків з приводу чи можна вживати мед при
цукровому діабеті немає. Все ж необхідно зазначити, що мед — це натуральний і дуже цінний продукт, в якому міститься багато потрібних вітамінів, мінералів, біологічно активних речовин.
Основна складова меду — глюкоза і фруктоза. Для засвоєння
фруктози не потрібен інсулін, тобто не вся «солодкість» меду шкідлива для діабетиків. Вітаміни групи B підтримують нервову систему. |
Опис: | Закалюжний В. М. Цукровий діабет і мед / В. М. закалюжний, К. О. Тюжина // Актуальні питання медицини і біології. Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції / За загальною редакцією проф. Пилипенка С.В. — Полтава: Астрая, 2017. – С. 101-103. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/13445 |
Розташовується у зібраннях: | Актуальні питання медицини і біології (2017)
|
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
|